25 / 04 / 2024

Alanya'daki oteller Ağustos ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Alanya'daki oteller Ağustos ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

İspanya ve Yunanistan'daki otellerin dolu olması gibi uluslararası etkenlerin de yansımasıyla Alanya'da otellerin tam doluluğa ulaşmasının ardından, eylül ve ekim aylarının da yabancı turist akışı açısından iyi geçmesi bekleniyor.




Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, mayıs-haziran aylarında turizm sektöründe görülen düşüş, Ramazan ayı sonrası iç turistin hareketlenmesi ve özellikle İskandinav pazarından gelen artışla rota değiştirdi Mısır'daki olaylar. İspanya ve Yunanistan'daki otellerin dolu olması gibi uluslararası etkenlerin de yansımasıyla Alanya'da otellerin tam doluluğa ulaşmasının ardından, eylül ve ekim aylarının da yabancı turist akışı açısından iyi geçmesi bekleniyor. 


Alanya'da sezonun ilk aylarını doluluk oranında yüzde 20'lik düşüşle geçiren konaklama tesisleri, Ramazan Bayramı süresinde tamamen doldu. Sezon başında Alanya'ya gelen Alman ve Rus turist sayısında yaşanan düşüş ve tesislerdeki yatak boşluğu. Ağustos ayında İsveç, Norveç ve Finlandiyalı turistlerin gelmesiyle birlikte yerini yüzde 100 doluluğa bıraktı. Alanyalı turizmciler bayram tatilini uzatan ve Ramazan ayı dolayısıyla tatilini erteleyen yerli turistin, yaşanan dolulukta önemli payı olduğunu düşünüyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Basın Sözcüsü Hayriye Sadullahoğlu Argun. genel anlamda sıkıntılı bir sezon yaşadıklarını, mayıs ve haziran aylarının sorunlu geçtiğini söyledi.


Posta


Geri Dön