25 / 04 / 2024

Alanya'daki yangında 100 hektardan fazla alan zarar gördü!

 Alanya'daki yangında 100 hektardan fazla alan zarar gördü!

Alanya'nın Güzelbağ beldesinde 2 gün önce başlayan ve kontrol altına alınamayan orman yangınında 100 hektardan fazla alanın zarar gördüğü bildirildi.




     Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, Güzelbağ beldesindeki Alara Vadisi'nde şu ana kadar yaklaşık 100 hektardan fazla kızılçam ormanının yandığını, zarar gören alanın net miktarının yangın söndükten sonra yapılacak incelemelerin ardından belli olacağını söyledi. 

     Gökçel, farklı noktalardan müdahale edilen yangının Bayır köyü yerleşim alanına yönelen kısmının ise köye 300 metre kala kontrol altına alındığını belirtti. 

     

     -Bir işçi zehirlendi, bir işçi düşerek yaralandı- 

     

     Bu arada Bayır köyü Akbiladan mevkiinde söndürme çalışmaları sırasında Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Süleyman Aktay dumandan zehirlendi. İlk müdahalesinde ambulansta oksijen maskesi takılan Aktay, Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

     Afyonkarahisar Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memuru Resul Eren ise söndürme çalışmaları sırasında kayalardan düşerek yaralandı. Ayağında ve kolunda derin kesikler oluşan Eren'e, yangın alanında hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. 

     

     -Köylüler nöbet tutuyor- 

     

     Bayır köyünde köylüler yangın tehlikesi nedeniyle geceyi uykusuz geçiriyor. Yangın tehlikesinden dolayı köyde büyük bir korku ve panik olduğunu ifade eden muhtar Teyfik Şimşek, gençlerin bu nedenle nöbet tuttuğunu kaydetti. 

     Öte yandan Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Antalya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl bölgede incelemelerde bulundu. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya da geceyi bölgede geçiriyor. 

     

     -Yangın söndürme uçağı arızalandı- 

     

     Yangına müdahale eden yangın söndürme uçağı, denizden su aldıktan sonra depo kapağının arızalanması sonucu havalanamadı. Orman Genel Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan kiraladığı ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 9' adlı uçak, Payallar beldesi açıklarında arıza yaptı. Bir süre denizde yol aldıktan sonra kıyıya yönelen uçak, daha sonra durdu. Tamir edilen uçak tekrar çalışmalara katıldı. 

     AA


Geri Dön