19 / 04 / 2024

Antalya'da bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektarlık orman zarar gördü!

Antalya'da bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektarlık orman zarar gördü!

Alanya Çamlıca köyünde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, il genelinde bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.



Alanya Çamlıca köyünde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Gökçöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yangınların genel olarak vatandaşların dikkatsizliği sonucu çıktığını belirtti.


Bugünlerde rüzgarın fazla, nemin düşük ve hava sıcaklıklarının yüksek olduğunu vurgulayan Gökçöl, "Dolayısıyla orman yangınları açısından çok riskli günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımız orman yakınında, bağda, bahçede ateş yakmasın. Yangına sebep olacak bütün faaliyetlerden uzak dursunlar" dedi.


Tarlasında yangın olduğunu fark edenlerin söndürmeye çalışmadan önce 177 ve 112 hatlarına ihbarda bulunmalarını isteyen Gökçöl, şöyle konuştu:


"Yaz yangınları özellikle sıcaklığın 40 dereceye yaklaştığı, nem oranının 25'lerin altına düştüğü ve rüzgar hızının da saatte 20 kilometreyi geçtiği zamanlarda hızla ilerliyor. Yanıcı maddenin kuruluğu, havanın sıcaklığı ve kuru hava yangınlarda önemli bir etken. Antalya bölgesinde bu yıl çıkan 90 yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü."


AA


Geri Dön