26 / 04 / 2024

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu tamamlanıyor!

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu tamamlanıyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir’de restorasyonu devam eden Kurşunlu Han ile ilgili bilgiler verdi. Yurttaş restorasyon işleminin tamamlanmak üzere olduğunu ve Alaşehir’in tarihi değeri olan güzel bir esere kavuşacağını söyledi...




AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Alaşehir’de restorasyonu devam eden Kurşunlu Han ile ilgili bilgiler verdi. Yurttaş restorasyon işleminin tamamlanmak üzere olduğunu ve Alaşehir’in tarihi değeri olan güzel bir esere kavuşacağını söyledi.


Yurttaş açıklamasında “Kurşunlu Han Kervansaray olarak yapıldığı bilinmektedir. Bu hanın Semiz Ali Paşa veya Gedik Ali Paşa tarafından yapıldığı sanılmaktadır. 1548-1553 yıllarında yapıldığı tahmin edilen bu yapıt 3 katlı olarak inşa edilmiş, ancak günümüze sadece zemin katın dehlizleri kalabilmiştir. Üç katlı hanın bodrum katında 16 dükkan, orta ve üst katında oturma ve dinlenme salonları bulunmaktadır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Han aslına uygun olarak restore edilmektedir. Bizim de isteğimiz Kurşunlu Han’ın aslına uygun olarak ve tarihi görüntüsü bozulmadan restore edilmesidir. Gayet güzel bir eser ortaya çıkacak. Alaşehir ve Manisa’mız için muazzam güzel bir tarihi eser olacak. 2010 yılında restorasyon çalışmaları başlamıştır. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak olan eserin Temmuz 2014 de teslim edilmesini bekliyoruz. Vakıflar Bölge Müdürümüz Sayın Kenan İba’dan aldığımız bilgiye göre aslına uygun yapılması için uzmanlar tarafından gerekli titizlik gösterilmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.



Soma Olay


Geri Dön