28 / 03 / 2024

Albaraka Türk’ten 350 milyon TL'lik kira sertifikası halka arzı!

Albaraka Türk’ten 350 milyon TL'lik kira sertifikası halka arzı!

Albaraka Türk Katılım Bankası, 15-16-19 Kasım'da talep toplaması yapılan 350 milyon TL’lik ilk kira sertifikası halka arzını başarıyla tamamladı.



Albaraka Türk, ilk kira sertifikası halka arzını başarıyla tamamladı. Bankanın iştiraki Bereket Varlık Kiralama AŞ’nin 15-16-19 Kasım tarihlerinde TL bazında, yurt içi piyasada ihraç ettiği kira sertifikası işlemi ek satış ile 350 milyon TL olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Albaraka Türk Katılım Bankası Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Finansal Kurumlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Malek K. Temsah, bankanın ilk halka arz kira sertifikası ihracının başarılı bir şekilde tamamlanmasının devam eden kaynak çeşitliliğini artırma çalışmalarında önemli bir adım ve banka genelinde tüm müşterilerin beklentilerini karşılayan geniş bir yelpazede rekabetçi finansal ürünlere erişebilmelerini sağlama gayretinin bir yansıması olduğunu söyledi.

Temsah, "Söz konusu halka arz yatırımcılara tam entegre bir yatırım platformu sunma yolculuğumuzda kilometre taşı olan, müşterilerimize, menkul kıymetlerini bankamız bünyesinde saklama imkanı sunacak Saklama Hesabı Hizmeti’nin hayata geçirilmesi ile aynı zamana denk gelmiştir. Bankamız, bu ihraçlar sayesinde Türkiye ekonomisini desteklerken yurt içi sermaye piyasalarına derinlik kazandırma çalışmalarını da devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön