24 / 04 / 2024

Alemdağ'da 400 dönüm yeri Özyeğin Üniversitesi kapattı

Alemdağ'da 400 dönüm yeri Özyeğin Üniversitesi kapattı

İşadamı Hüsnü Özyeğin'in kurduğu ve öğrenim hayatına geçen yıl başlayan Özyeğin Üniversitesi'nin yeni kampusu Alemdağ'da inşa edilecek



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kampüs için yaklaşık 400 dönüm bir alanın satın alındığını ve yıl sonuna kadar temel atılmasının hedeflendiğini söyledi
 
Öğretim hayatına geçen yıl Altunizade'deki binasında başlayan Özyeğin Üniversitesi, birkaç yıl içinde yeni kampüsüne kavuşacak. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye'nin en zengini unvanının sahibi Hüsnü Özyeğin'in en büyük hayallerinden biri olarak Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından kurulan okul için Alemdağ'da dev bir arazi satın alındı. Alemdağ'ın bağlı bulunduğu Çekmeköy ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Özyeğin Üniversitesi'nin kampüs alanı olarak değerlendireceğini belirttiği arazinin büyüklüğünün 400 dönümün üzerinde olduğunu belirtti. 

10 BİN ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ

Bölgede böyle bir yatırımın hayata geçmesini "şans" olarak değerlendiren Belediye Başkanı Poyraz, arazinin planlarının hazırlanması ve diğer süreçler için belediye olarak yardımcı olduklarını kaydetti. "Bölgeye böyle bir üniversite kazandırmayı biz de istiyoruz" diyen Poyraz, hedefin yıl sonunda temeli atmak olarak gösterildiğini ifade etti.
Özyeğin Üniversitesi kampusünün Alemdağ'a gelmesiyle, Çekmeköy bölgesinin eğitimin yanı sıra ticari olarak da kalkınacağına dikkat çeken Poyraz, "Kampüste yaklaşık olarak 10 bin öğrenci bulunacak. Bu durum bölgemizdeki işsizlik için de yeni kazanç kapıları doğuran bir gelişme olur" diye konuştu.
500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Hüsnü Özyeğin, daha önce yaptığı açıklamalarda üniversite için planlanan kampüs alanının yerini açıklamamış, ancak yeni kampüs yatırımıyla birlikte üniversite için 10 yılda 500 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını belirtmişti. Özyeğin Üniversitesi'ni "Uzun vadeli iş hayatımda yaptığım en heyecanlı iş" olarak tanımlayan Özyeğin, üniversiteyi para kazanmak için kurmadıklarını, hedeflerinin özel üniversiteler liginde ilk üçe gitmek olduğunu ifade etmişti.
 
ABD'liler ile ortak proje hazırlanıyor
 
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Alemdağ'da inşa edilecek yeni kampüs için ABD'liler ile ortak bir proje hazırlığında olunduğunu da söyledi. Yeni kampusün çalışmalarının 2011-2012 öğretim yılında ilk öğrencilerini almak üzere devam ettiğini belirten Poyraz, "ABD'liler ile kurulan, eğitim anlamında veya finansal bir ortaklıktır diyebilecek kadar geniş bilgim yok. Fakat hemen hemen tüm bölüm ve fakültelerin burada bulunacağını biliyorum" şeklinde konuştu.
 
En çok burs veren vakıf üniversitesi
 
Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nın Hüsnü Özyeğin'in yaptığı Özyeğin Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut. Üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi, İngilizde Dil Öğretim Okulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun da aralarında bulunduğu bölümler var. Yeni kampüsün eklenmesiyle yeni fakülte ve bölümlerin de açılması beklenen Özyeğin Üniversitesi, en çok burs veren vakıf üniversitesi olma özelliğini de taşıyor. 

Menekşe Ataselim/Gazete Habertürk


Geri Dön