19 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu eski savcı Zekeriya Öz'ün tehdit davasında tanıklık yaptı!

Ali Ağaoğlu eski savcı Zekeriya Öz'ün tehdit davasında tanıklık yaptı!

Meslekten ihraç edilen Zekeriya Öz'ün, Dubai'de yaptığı tatilin masraflarını kendisinin ödediğine ilişkin belge vermesi için 2 kişiyi azmettirdiği iddiasıyla "basit tehdit" suçundan yargılandığı davada, iş adamı Ağaoğlu tanıklık yaptı.



Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, Dubai'de yaptığı tatilin masraflarını kendisinin ödediğine ilişkin belge vermesi için 2 kişiyi azmettirdiği iddiasıyla iki sanıkla "basit tehdit'' suçundan yargılanmasına devam edildi.


Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Tayfun Aktaş ve avukatları ile müştekiler Halil İbrahim Demirhan ve Ali Demirhan katıldı.


Müşteki Halil İbrahim Demirhan, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.


"Tehdit sözleri söyledi"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Ali Ağaoğlu, o dönemde şirketinin Ortadoğu temsilcisi olan Halil İbrahim Demirhan'ın Aytaç Ocaklı'yı ofisine getirdiğini anlattı.


Tanık Ağaoğlu, ofise geldiklerinde Aytaç Ocaklı'nın, Zekeriya Öz'ün Dubai seyahati ile ilgili parayı kendisinin ödediğine dair eski tarihli bir makbuz talep ettiğini belirterek, şunları söyledi:


"Bunu benden Aytaç Ocaklı istedi. Ben de Halil İbrahim Demirhan'a bu durumu sordum. Demirhan böyle bir paranın alınmadığını net bir şekilde söyledi. Aytaç Ocaklı ile Halil İbrahim geldikten kısa bir süre sonra Tayfun Aktaş yanında Osman Ağca'yla ofise geldi. Ben kesinlikle böyle bir makbuzun verilemeyeceğini, bu ağırlamanın bizim tarafımızdan yapıldığını, şirketin hesaplarından, temsil ikram hesabından karşılandığını, bizim hesaplardan karşılandığının net olduğunu, hepsinin belgesinin, makbuzunun bulunduğunu, resmi kayıtlar olduğunu söyledim. Aramızda seviyesiz konuşmalar geçti. Konuşmalarda daha çok saygısız ve terbiyesiz olan kişi, Aytaç Ocaklı'ydı. Tayfun Aktaş geldiğinde 'Makbuzu verin, vermezseniz şöyle yaparız, böyle yaparız, Sayın Zekeriya Öz'ü size yedirmeyiz. Bunu sizin yanınıza bırakmayız.' şeklinde tehdit sözleri söyledi."


Sanık Tayfun Aktaş'ın avukatı Dilek Yumrutaş, "Aleyhe olan beyanları kabul etmiyoruz. Müvekkilimin tek bir tehditvari sözü bile yoktur. Biz dosyanın ayrılmasını istiyoruz. Zekeriya Öz gıyabi sanıktır. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini istiyoruz.'' diye konuştu.


Duruşma sırasında sanık Tayfun Aktaş, yüksek sesle bağırması, uyarılmasına rağmen duruşmanın disiplinini bozması nedeniyle salondan çıkartıldı.


Mahkeme heyeti, sanık Zekeriya Öz'ün yakalama halinin devamına, dosyanın ayrılması talebinin reddine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


İddianamede, sanıklar Zekeriya Öz, Tayfun Aktaş ve Aytaç Ocaklı'nın "basit tehdit" suçundan ikişer yıldan beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. 


AA


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


FETÖ savcısı Zekeriya Öz, işadamı Ali Ağaoğlu'nun parasıyla Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde beleş tatil yaptı. Örgüt bağı ortaya çıkınca meslekten atıldı. Hakkında tutuklama kararı çıkınca yurt dışına kaçtı. Öz, Dubai'de yaptığı tatilin masraflarını kendisinin ödediğine ilişkin belge vermesi için Ali Ağaoğlu'na baskı yaptı. Öz'ün azmettirdiği Tayfun Aktaş ve Aytaç Ocaklı hakkında "tehdit" suçundan dava açıldı. 2 sanık yargılanmaya başlandı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Ali Ağaoğlu, "Zekeriya Öz için eski tarihli bir makbuz istediler. Aramızda seviyesiz konuşmalar geçti" dedi. Mahkeme heyeti, Öz'ün yakalama halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Takvim


Geri Dön