28 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu: TÜRGEV'e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakırım!

Ali Ağaoğlu: TÜRGEV'e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakırım!

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan daha sonra serbest kalan Ali Ağaoğlu, " İmar karşılığında TÜRGEV' e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakıp, amelelik yaparım " dedi...



17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan daha sonra serbest kalan Ali Ağaoğlu, "İmar karşılığında TÜRGEV'e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakıp, amelelik yaparım" dedi


17 Aralık'ta siyaseti dizayn etme operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sorgusunun ardından serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu suskunluğunu SABAH'a bozdu. Ağaoğlu, Savcı Zekeriya Öz ile nasıl tanıştıklarını, gözaltında kaldığı üç gün neler hissettiğini, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) gerçeğini anlattı. İşte Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: 

 EN GÜÇLÜ İKİ ALANA DARBE: Türkiye'nin en güçlü olduğu bankacılık ve inşaat sektörüne darbe vurmak için bu iki alanı bilinçli seçtiler. Özellikle bankacılık ve inşaat faaliyetleri ülkemizde önemli ölçüde ekonomiye katkı sağlıyor. İnşaat sektörünün önünün kesilmesi için beni kurban seçtiler. Çünkü yaptıklarım ve yarattığım istihdam, ekonomiye kattıklarımız ortada. 


ATAŞEHİR 'E SORSUN 

 TÜM MALVARLIĞIMI VERİRİM: Bakırköy 46 projesinin imar planını çıkartılması karşılığında TÜRGEV Vakfı'na Ataşehir'de 20 dönümlük arsa verildiğini iddia ettiler. Ben kimseye tapu vermedim. Verdiğimi ispatlasınlar tüm malvarlığımı, evimin, arabalarımın anahtarlarını bırakıp inşaatlarda amele olarak çalışmaya hazırım. 

 ÖYLE BİR ARSAM YOK: Kamuoyunda "verdi" dedikleri bahse konu bölgede büyüklüğü 20 dönüm olan bir arsam yok. Farklı büyüklüklerde çok sayıda arsam var. İddiaları gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partisinden olan Ataşehir Belediyesi'ne sorup bunu çok rahat öğrenebilir. 


AĞAOĞLU SUSKUNLUĞUNU SABAH'A BOZDU

  MEDYATİK OLMANIN CEZASI: Neden benim hedef seçildiğimi düşündüm hep. Ali Ağaoğlu'nun tanınılırlık oranı Türkiye genelinde yüzde 80. Medyatik olmamın cezasını çekiyorum. Sektörün önünün kesilmesi için beni kurban seçtiler.

 HAKSIZ MUAMELE GÖRDÜM: O nezarethanede üç gün kalacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Kendi yaptırdığımız karakollarda, temin ettiğimiz araçlarla haksız bir şekilde böyle bir muameleye maruz bırakılmamızı anlayabilmiş değilim. Benim tek suçum işimi takip etmek. Yüz kızartacak hiçbir işin içinde olmam.

 BELGELİ TATİL: Dubai tatiliyle ilgili faturalar ortada. Tur şirketinin Türkiye'de bulunan ofisinden rezervasyonlar yapıldı. Dubai ofisinde bulunan ve Zekeriya Öz'ün önceden tanıdığı arkadaşımız bilgimiz dahilinde ödemeleri yaptı.

 ÖZ'LE TAVLA OYNADIK: Savcı Zekeriya Öz ile tanışıklığım gizli saklı birşey değil. Kendisi Ataşehir'de bulunan şirket merkezimizi aramış. Sekreterimden benimle tanışmak için randevu talep etmiş. Ben de 'Randevu verin' dedim, geldi. Çay içip, tavla oynadık. Daha sonra birkaç kez görüştük. Hepsi bu...

 İNADINA ÇALIŞACAĞIM: İnadına daha çok çalışacağım. Daha önce 6 saat uyuyordum. Şimdi bunu 4'e çektim. Beni asılsız ithamlarla, iddialarla yıldıramazlar. Amaç Türkiye'ye darbe vurmak. Ama başaramayacaklar.

 ADALET YERİNİ BULACAK: Türk ekonomisinin lokomotifiyiz. Bu tartışmalardan hem sektör hem de Türkiye zarar görüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği proje kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yapılmış bir plan. Herkesin rahatça ulaşabileceği tapu kayıtları ortada. Adalet elbet yerini bulacaktır.

 1 GÜNDE 157 MİLYON $ ZARAR: O üç günlük süreçte 157 milyon dolar kaybettim. Yeniköy'de bulunan araziye otel yapılmasıyla ilgili Araplar'la anlaşma aşamasına gelmiştik. Olay patlayınca adamlar apar topar gittiler.



ERHAN ÖZTÜRK/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön