28 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu: Türkiye’de 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım!

Ali Ağaoğlu: Türkiye’de 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım!

Gayrimenkul sektörüne yön veren Ağaoğlu Şirketler Grubu, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nı yalnız bırakmadı. Ali Ağaoğlu:Türkiye’de 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım' dedi.



Gayrimenkul sektörüne yön veren Ağaoğlu Şirketler Grubu, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nı yalnız bırakmadı. 13 Kasım Perşembe akşamı Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nın Partizan takımıyla olan maçında Ağaoğlu, aileleri ile birlikte tüm çalışanları ve iş ortakları ile hazır bulundu.


Ağaoğlu Şirketler Grubu, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde sporu ve sporcuları destekleyerek gençleri bu alana teşvik etmeyi amaçlıyor. Konu ile ilgili olarak Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: “Türkiye, profesyonel sporcu sayısında AB standartlarının çok gerisinde. Almanya’da 24 milyonu aşkın sporcu bulunurken, bu rakam İtalya’da 14 milyon, Fransa’da 13 milyon kişiyi aşıyor. Türkiye’de bugün 4 milyon civarında lisanslı sporcu bulunmakta. Oysaki bu sayının en az 10 milyon olması gerekiyor. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor yapmaya teşvik etmeliyiz. Spor ile gençlerimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerine fayda sağlayabiliriz.”


Farklı spor dallarının da teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde en sevilen ve revaçta olan spor dalı futbol. Oysaki bu ülke birçok farklı spor dalında yıldızlar, şampiyonlar yetiştirebilir. Bunun gerçekleşmesi için hem gençlerin hem de sporcuların desteklenmesi ve teşvik edilmesi şart. Kazanılan başarıların iyi mükâfatlandırılması ve özendirici olması gerekiyor. Ağaoğlu olarak spora ve sporcuya sahip çıkmayı ve destek vermeyi görev sayıyoruz. Bu akşam da tüm çalışanlarımız ve dostlarımızla Vakıfbank Bayan Voleybol Takımımızı desteklemek için burada bulunuyoruz.”


Ağaoğlu spora ve sporcuya olan desteklerinin her zaman devam edeceğini belirterek sözlerine şöyle son verdi: “Gönlümüzden geçen bu ülkeden buz pateninde, atletizmde, yüzmede dünya şampiyonlarının çıkması. Bunun için de Ağaoğlu olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”


Daha önce 2010 yılında FİBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda finale yükselerek büyük bir başarıya imza atan Basketbol Milli Takımı’na daire armağan eden Ağaoğlu, 2011 yılında Milli Sörfçü Çağla Kubat’ın da sponsorluğunu üstlenerek destek oldu. Ağaoğlu aynı zamanda Ataşehir Belediyesi Bayan Futbol Takımı’na da sponsor olarak destek oldu.




Geri Dön