16 / 04 / 2024

Ali Al Thani, Karadeniz'de otel ve villa yapacak!

Ali Al Thani, Karadeniz'de otel ve villa yapacak!

Katar Emirlik ailesinden Şeyh Ali Al Thani, Karadeniz'de otel ve villa inşaatı yapmayı planladıklarını söyledi. "Türkiye'de siyasi istikrar olduğu için yatırım yapıyorum" diyen Al Thani, Boğaz'dan ev almayı planladığını da açıkladı



Katar Emirliği ailesinden Şeyh Abdullah Bin Khalifa Bin Ali Al Thani, Karadeniz'de otel ve villa inşaatı yapmayı düşündüklerini belirtti. A Haber'e konuşan Al Thani, Türkiye'ye 3 yılda planladığı 1 milyar dolarlık yatırımın ipuçlarını verdi. Al Thani, "Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin genelinde karşımıza çıkan fırsatlara göre yatırımlarımızı genişletmek istiyoruz. Özellikle turizm yatırımlarına açık olan yerlere. Ben özellikle Karadeniz'i düşünüyorum. Karadeniz ormanları, dağları yani doğal güzelliğiyle bizi çok cezbediyor. O bölgede otel ve villa inşaatı yapmak istiyoruz" dedi.

'İSTİKRARA YATIRIYORUZ'

Türkiye'de siyasi istikrar olduğu için yatırım yaptıklarını vurgulayan Al Thani, "Benim yatırım yapma sebebimin yüzde 80'i Türkiye'de siyasi istikrar olması. Türkiye, Asya ve Avrupa arasında çok önemli bir köprü. Aynı zamanda çok stratejik bir öneme sahip. Büyük ve iktisadi yönden büyüyen bir ülke olduğu için bizim cazibe merkezimiz. Türkiye benim Avrupa'ya yapacağım yatırımları daha iyi kontrol edeceğim bir bölgede. Diğer yandan Türkiye bizim coğrafyamıza daha yakın ve ben kendimi Türkiye'de daha rahat hissediyorum. Bir sonraki ziyaretimizde şirketimizi kurmak için geleceğiz" diye konuştu. Ortadoğu'da yaşanan ayaklanmaları da değerlendiren Al Thani, yaşanan gelişmelerin kendilerini çok üzdüğünü en kısa zamanda bu ülkelerde istikrarın yakalanmasını istediklerini söyledi.

Boğaz'dan ev alacak

Türk şirketleriyle hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da ortaklıklar kurmak istediklerini belirten Al Thani, "İşadamlarınızı da Katar'a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ben de önümüzdeki günlerde İstanbul'da daha fazla vakit geçirmek istiyorum. Bir sonraki ziyaretimde Boğaz hattında bir ev satın almayı düşünüyorum. İstanbul mıknatıs gibi bir şehir insanı kendine çekiyor" dedi.
Sabah


Geri Dön