28 / 03 / 2024

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, "Adeta Kanal İstanbul ile yatıp kalkıyorlar" diye konuştu.



DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Eskişehir İl Kongresine katıldı. Ali Babacan, "Onlar şu anda Kanal İstanbul gibi çevre etkisini bile doğru düzgün ölçmedikleri rant projeleriyle anlatıp duruyorlar. Adeta Kanal İstanbul ile yatıp kalkıyorlar. Bakıyorlar, İstanbul'un etrafında gayrimenkul değerli. Bir ikinci boğaz daha yapsak 'O tamam, iyi para kazanılır' bu işten. İnanın, zihniyet bu. Bunlardan önce yapmamız gereken çok iş var" diye konuştu.

Dünya'da yer alan habere göre; Babacan, şunları kaydetti:

"Milli Takımımız maç kaybedince ‘küme düşürdünüz’ diyenlere sesleniyorum: Siz Türkiye’yi her alanda amatör kümeye zaten düşürdünüz. Bundan bahsetsenize. Pırlanta gibi sporcularımıza, gümbür gümbür gelen jenerasyonumuza devletin tepesinden laf edilir mi? Sanki otomobil yeni icat oldu! Elektrikli arabaları, sürücüsüz arabaları konuşmamız gerekirken mevcut kötü yönetimin ortaya çıkardığı sorunlarla vakit kaybediyoruz. Milletimize, hızlı internet sağlamak için yatırım şart. Aslında, bu yatırım öyle çok büyük rakam değil. Rant projelerine kafayı takacaklarına, ülkenin internet altyapısına yatırım yapsalardı, bugün daha yüksek verimlilik sağlardık. Kredi borçlarını pandemi döneminde ödemesiz ve sıfır faizli yeniden yapılandırmak lazım. Anladık kasayı boşalttınız, hibe vermiyorsunuz. Esnafı hiç olmazsa vergi vergi diye sıkboğaz etmeyin. Dükkan kapalı, siftah yok, esnafın cebine para girmiyor. Kirasını bile ödemekte zorluk çekiyor. Kira stopajını hiç almayın. Zamanı gelince mal sahibinden alırsınız. Onlar şu anda Kanal İstanbul gibi çevre etkisini bile doğru düzgün ölçmedikleri rant projeleriyle anlatıp duruyorlar. Adeta Kanal İstanbul ile yatıp kalkıyorlar. Bakıyorlar, İstanbul'un etrafında gayrimenkul değerli. Bir ikinci boğaz daha yapsak 'O tamam, iyi para kazanılır' bu işten. İnanın, zihniyet bu. Bunlardan önce yapmamız gereken çok iş var. Depreme hazırlık, tarımda sulama projeleri gibi. Ayrıca ülkemizin limanlarını büyütmemiz gerekiyor. Limanlarla demiryollarının bağlantılarının kurulması gerekiyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye yük taşımacılığını demiryollarıyla sağlayacağız."

Kanal İstanbul anketi: Yüzde 35.8 evet, yüzde 49.3 hayır!


Geri Dön