23 / 04 / 2024

Ali Derindağ Etik Kentsel Dönüşüm Platformu'nu anlattı!

Ali Derindağ Etik Kentsel Dönüşüm Platformu'nu anlattı!

Etik Dönüşüm Platformu, 25 kişilik uzman ekipmanlarıyla teknolojinin son cihazlarını kullanarak anında, birkaç yerde hizmet verme imkânı da sunabiliyor. Etik aynı şekilde Türkiye'de ilk yapı denetim yetkisini de alan firma özelliğini taşıyor.



Etik Dönüşüm Platformu, 25 kişilik uzman ekipmanlarıyla teknolojinin son cihazlarını kullanarak anında, birkaç yerde hizmet verme imkânı da sunabiliyor. Bakanlığın ilk sertifika yetki belgesi verdiği firmalar arasında yer alan Etik aynı şekilde Türkiye'de ilk yapı denetim yetkisini de alan firma özelliğini taşıyor. 


Firmanın Genel Müdürü Ali Derindağ, Etik Kentsel Dönüşüm Platformu'nun çalışma alanlarını ve yaptıklarını gazetemize değerlendirirken yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır çözüm odaklı, bire bir takiple yaptığımız titiz çalışmalar müşteri memnuniyetini de beraberinde getiriyor dedi.Türkiye'nin önde gelen tanınmış firmalarının adresi olduklarına değinen Ali Derindağ, amacımız değişen ve hızla gelişen Kağıthane'ye de katkı sağlamaktadır vurgusunu yaptı. 


İLK YAPI DENETİM YETKİSİ ALAN FİRMAYIZ

 Çözüm Odaklı Birikimli ve deneyimli uzman kadrosu, güvenirliği Bürokraside hızlı aşama ve tanınırlığı ile Türkiye'nin Kentsel Dönüşümde ilklerinden olan Etik Kentsel Dönüşüm Platformu,yapı denetim yetkisini de ilk alan firma unvanını taşıyor. A sınıfı sertifika sahibi olan firma Hukuksal Danışmalık hizmetleriyle de vatandaşların çözülmesi güç gibi görünen sorunlarını da çözerek önünü açıyor 


ETİK KENTSEL DONUŞUM PLATORMU NELER YAPIYOR? 

Deprem risk raporunun hazırlanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylatılması. Bina için ortak karar protokolünün hazırlanması, Kentsel dönüşüm işlemleri süresince ihtiyacınız olan tüm sözleşmelerin hazırlanması, malikler arası, inşaat şirketi vs. Kentsel dönüşüm konusu uzmanı Şehir Plancısı Uz. Rasim ACAR tarafından konu hakkında kira, hukuki bilgilendirme,sistemin işleyişi konularında bilgilendirme yapılması, bina yönetimleri ve kat maliklerine istendiğinde Etik Yapı Denetim A.S şirketinin toplantı ve seminer sınıflarında seminer verilmesi. Kentsel Dönüşüm projelerinin uygulama aşamasının ilk ve en önemli aşaması bölgede var olan taşınmazların bedel takdiri yapılmasıdır. Mevcut yasal düzenlemeler ( 6306 sayılı kanun ve yönetmelikleri) kapsamında değerleme işlemleri sermaye piyasası kurulundan lisanslı değerleme uzmanlarına,taşımaz geliştirme konusunda yüksek lisans veya doktora yapmış olan uzmanlara yaptırılır. 


Bu uzmanlar, sermaye piyasası kurulu tarafından oluşturulan değerleme standartlarını esas alarak raporları düzenler. 

( Konun Uzmanı değerleme firması adres gayrimenkul değerleme ve danışmanlık A.Ş ) Yeriniz ile ilgili imar mevzuatına göre yeni yapılacak binanın DERİNDAĞ PROJE ŞİRKETİMİZDEN, Mim. Selman tarafından etüt çalışmalarının yapılıp yeni binanın ne büyüklükte,toplam kaç m2, kaç katlı, ne kadar daire ya da dükkân yapılabileceğinin irdelenerek bina yönetimine rapor halinde sunulması işlemi. 

Binanızın yeniden yapılması çizimi, ruhsat takibi, müşavirlik, metraj, keşif, ihale dosyası hazırlanması, yapı denetim hizmetlerinin verilmesi. Binanın inşaatı devam ederken kat irtifakının kurulması, inşaat bittikten sonra iskânın alınması işlemleri gerçekleştirilmektedir. 


KANUNDAN YARARLANMAK 

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için binanız için Bakanlıkça lisanslandırılmış şirketimize başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız yeterlidir. Deprem Risk Raporu alabilmeniz için bir binadan bir kişinin başvuruda bulunması kanunu yeterli olup Bina ortak kararına gerek bulunmamaktadır.Bakanlıkça Lisanslandırılmış kuruluş olmayan şirketlerce hazırlanmış Deprem Risk Raporunun hiçbir geçerliliği yoktur. İlgili belediye veya tapu müdürlüğüne başvurarak binaya ait statik veya mimari proje temin edilir. Söz konusu projelere ulaşılamadığı takdirde mevcut binanın rövelesi teknik elemanlarımız tarafından çıkarılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış şirketimize, dilekçe, tapu, daire tapusu yoksa hisseli arsa tapusu, Nüfus cüzdanı fotokopisi,tapudan kat malikleri ve arsa oranlarını belirten bağımsız bölüm listesi belgesi ile başvuru gerçekleştirilir.


Milli Gazetesi İnşaat eki


Geri Dön