19 / 04 / 2024

Ali Sürekli: Kentsel dönüşüm halkın iradesiyle yapılabilir!

Ali Sürekli: Kentsel dönüşüm halkın iradesiyle yapılabilir!

Yaşanabilir ve marka şehirler haline getirme vizyonuyla ilerlediklerini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, kentsel dönüşüm sürecinin halkın iradesiyle yapılabileceğini söyledi.



Uzun yıllardır göç, gecekondulaşma, çarpık yapılaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan şehirleri, yaşanabilir ve marka şehirler haline getirme vizyonuyla ilerlediklerini ifade eden AK Parti  İzmir  Milletvekili Kerem Ali Sürekli, kentsel dönüşüm sürecinin halkın iradesiyle yapılabileceğini söyledi.

1 Kasım genel seçimlerine sayılı günler kala çalışma temposunu arttıran AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Daima sahada olması ve yoğun çalışmalarıyla dikkat çeken vekil adayı, ‘Kentsel Dönüşüm’ ün en çok konuşulduğu bölgelerden biri olan Bayraklı'ya ziyarette bulundu. Bayraklı Alparslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nde vatandaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Sürekli, özellikle yerel seçim döneminde söz konusu olan kentsel dönüşüm sürecine değindi. Vatandaşların en çok bu konuda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Sürekli “Bugün kentsel dönüşüm sürecinin sıkça konuşulduğu bir bölgedeyiz. Aslına bakarsanız Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda yetki almasına rağmen bu süreci Bayraklı da başlatmadı. Bu nedenle bu sorun ve sorularla vatandaşta, bizlerde sürekli olarak karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşımız bu işi belediyenin eline bırakmayın diyor. Bizde diyoruz ki, Büyükşehir’in yetkisi dolmak üzere, artık yetki millette…Vatandaş parsel bazında müteahhitle gerekli araştırma ve anlaşmaları yapacak. Sonrasında bizler o çerçeveyi çizecek, gerekli hibeleri ve imar planlama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı’yla görüşerek bu konuyu çözeceğiz. En önemlisi de bu çalışmalar kesinlikle bu bölgede yaşayan vatandaşın iradesine bakılarak yapılacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

ALT YAPI ŞART

Bayraklı ilçe mahallelerinde vatandaşla kucaklaşan ve davetlerini kırmayarak esnaf ile bir araya gelen vekil adayı, gezdiği mahallelerdeki sıkıntıları görerek kentsel dönüşüm konusuna yeniden değindi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına kent estetiğini dikkate alarak hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini söyleyen Sürekli, Rekabetçiliği ve Sosyal Uyumu Gözeten Kentsel Dönüşüm Öncelikli Dönüşüm Programı’nda bahsederek, bu sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi. Sürekli yaptığı açıklamada; “Vatandaşımızın kentte huzurlu bir biçimde yaşayabilmesi güçlü bir kentsel alt yapıyla mümkündür. Kentsel dönüşüm sürecinde gerekli projelerimizi hazırladık, araştırmalarımızı yetkililer dahilinde yaptık." şeklinde konuştu. 



Bornova Bizim Gazete 


Geri Dön