23 / 04 / 2024

Ali Ekber Kızılkan: Maliye hazinesinin Tuzla’daki 57 dönümlük arazisine kaçak inşaat yapılıyor!

Ali Ekber Kızılkan: Maliye hazinesinin Tuzla’daki 57 dönümlük arazisine kaçak inşaat yapılıyor!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan, İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı Yolu üzerinde 4 senedir yapımı devam eden “Şelale Park” proje alanı ile ilgili konuştu...




CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan, İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı Yolu üzerinde 4 senedir yapımı devam eden “Şelale Park” proje alanı ile ilgili konuştu.


Proje alanının 110 bin metre karelik bir alan olduğunu, bu alanın 54 dönümlük kısmının yeşil alan olduğu ancak 57 dönümlük ve üzerinde birçok inşai faaliyetin yapıldığı arazinin ise maliye hazinesine ait 4097 parsel sayılı taşınmaz olduğu belirtilerek’’ bu proje başladığında, yol seviyesinden itibaren   15 metre yüksekliğinde bir duvar örüldüğü. 500 metre uzunluğunda ve 300 metre derinliğindeki alan içinde yaklaşık 50 bin kamyondan fazla hafriyat döküldü. Bu dökümlerden elde edilen gelirin belediye kayıtlarına yatırılmadığı beyan edilmektedir.


Duvarlarda birçok kısımda çatlaklar meydana geldiği, yoldan geçerken sanki cezaevi görüntüsü veren duvarların heyelan tehlikesine karşılık 15  metre olan yüksekliklerinin bazı kısımlarda çökme tehlikesine karşılık 10 metreye düşürüldüğü ancak bu azaltmanın da tehlikenin önüne geçmekte yetersiz kaldığı belirtilmektedir.


Proje alanının 110 bin metre karelik bir alan olduğu söyleniyor. Ancak  bu proje başladığında, yol seviyesinden itibaren yaklaşık  15 metre yüksekliğinde duvar örüldü. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda 300 metre derinliğindeki içinde maliye hazinesine ait 57 dönümlük alanda dahil olmak üzere  yaklaşık 50 bin kamyon döküm yapıldığı ve ruhsatsız olarak maliye hazinesi arazisi üzerine kacak inşaat faaliyetleri yapıldığı bunların ise 775 sayılı gecekondu kanununa göre suç olduğu ancak dokum sahasının genişletilebilmesi için hazineye ait 57 dönümlük arsanın bu projeye Maliye Bakanlığının bilgisi ve izni olmadan dahil edildiği söylenmektedir.

 


Geri Dön