26 / 04 / 2024

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 



Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, pek çok inşaat sahibi kaçak yapı inşa ediyor. 

Muğla nın Barış Köyü nde kaçak inşaat gerginliği! 

Hürriyet'te yer alan habere göre; koruma altında bulunan bu köyde kaçak ve ruhsatsız yapılar inşa ediliyor. 132 ada 45 parsel ile 132 ada 37 parselde durmadan devam eden inşaatlar hem köylülerin hem de ziyaretçilerin tepkisini topluyor. Kayaköy Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, "Mahallemizde şu an biten ve devam eden 150 kadar kaçak yapı var. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini gören işçiler hemen inşaattan uzaklaşıyor. Ekipler gidince tekrar çalışmalarını sürdürüyorlar. Özelikle gece saatlerinde inşaata malzeme indiriyorlar. Mahallemizin kaçak yapılarla anılmasını istemiyoruz. Yetkililerimizin kaçak yapılaşma konusunda elinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Kayaköy'e hepimizin sahip çıkması gerekiyor" dedi.


Söz konusu inşaat hakkında konuşan kaçak inşaat sahiplerinden Fethiye Belediyesi'nde görevli memur A.E., "Sadece biz inşaat yapmıyoruz. Herkes inşaat yapıyor. Bu konunun ne gibi bir haber değeri var anlamış değilim" şeklinde konuştu.

 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!


Geri Dön