19 / 04 / 2024

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.



Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu (Mikro Timbano) köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Küçükdavutlu Köyü Mütevelli Heyeti Avukatı Ahmet Kara, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İskeçe İmar Müdürlüğü tarafından, köy camisiyle aynı arsada bulunan eski okul binasına bazı eklemeler gerçekleştirilerek, camiyle birleştirildiği öne sürülerek, 10 hanelik köy halkına 103 bin 956,5 avroluk para cezası verildiğini kaydetti.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Bölgede en az nüfusa sahip Türk köyleri arasında yer alan Küçükdavutlu okulunun, öğrenci yetersizliği sebebiyle uzun süredir kapalı olduğunu ve camiye dönüştürülmesi durumunun söz konusu olmadığını kaydeden Kara, gerekli belgeleri tamamladıktan sonra konuyla ilgili olarak verilen cezaya yasal yollardan itiraz edeceklerini bildirdi.

Kara konuyla ilgili olarak, “Okulun camiye dönüştürülmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Okul binasının bir bölümü, okulun faal olduğu dönemde görevli öğretmen tarafından ev olarak kullanılıyordu. Okulun önündeki sundurma çok uzun zaman önce Topiros Belediyesi tarafından yapılmış. Aynı yerdeki diğer çardak ise iki metal çubuk üzerine tutturulmuş basit bir şey. Ancak okul artık faal değil yani kapalı. Gerekli çalışmaları yapıp hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra ilgili makamlara itiraz dilekçemizi sunacağız. Ancak İmar Müdürlüğünün kararı, cezanın kesilmesinden bir yıl sonra İskeçe atanmış müftüsü aracılığıyla köyün mütevelli heyetine teslim edilmiş. 30 günlük yasal itiraz süresi geçmiş olması sebebiyle farklı bir dilekçe hazırlayacağız.” dedi.

 

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!


Geri Dön