25 / 04 / 2024

Ali Kılıç: Kentsel dönüşüm, kentsel gelişim olacak!

Ali Kılıç: Kentsel dönüşüm, kentsel gelişim olacak!

Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, Ardahan İli Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ardahan İli Çıldır İlçesi Eski Beyrehatun Köyü Birlik ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.



Dernek yöneticilerinin sorunlarını ve isteklerini dinleyen, sorularını cevaplayan Ali Kılıç, uzun yıllar Almanya'da bulunduğunu ve burada sivil toplum örgütlerine ne kadar önem verildiğini gördüğünü belirterek "Haklarımızı almak anlamında büyük kavgalarımız oldu. Masa başında Almanya Anayasası'na Almanya'nın artık göçmen ülkesi olduğunu anayasalarına yazdırdık yoksa Almanlar bunu asla anayasalarına yazmazdı. Sivil toplum örgütleri eğer güçlü olabilirlerse bırakın belediye başkanının cumhurbaşkanının yakasına yapışır silkeler.u dedi. 

"2.5- 3 milyon insan sokağa çıkıp 16 yaşındaki bir çocuk için direnebiliyorsa Türkiye'de bir şeylerin değişmesinin zamanı gelmiştir.u diyen Ali Kılıç, "Destek verirseniz sivil toplum örgütleri ile alışılagelmişin dışında bir birliktelik kurmak istiyorum. Sivil toplum örgütleri ile birlikte iiddi bir çalışma içine gireceğim. •" diye konuştu. 

Ardahanlılar'a projelerini anlatan Ali Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Maltepe ilçemizde 17 tane spor kulübü var. Onlara servis aracı sözü veriyorum. 3-4 mahalleyi bir araya getirip spor tesisleri açacağız. Dar gelirli aileler için ücretsiz kreş hizmeti vereceğiz. Çalışan anne ve babaların çocukları için oyun odaları kurup uzman eğitmen eşliğinde oyun oynayıp zihinsel gelişimine yardımcı olacağız. Halk eczanelerinde kısmet ücretsiz ilaç alımını sağlayacağız. Altın kartı geliştireceğiz. Yoksul ve dar gelirli ailelerin kadınlarına her ay 300 TL yardımda bulunacağız. 

m zamanı geldi 


"ESENKENT'İN SORUNLARINI HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ" Esenkent'in sorunlarını bildiğini söyleyen Ali Kılıç şöyle dedi: "İlk geldiğim gün dikkatimi çekmişti. Bir başka mahalle içinde geçen tek yolu olan bir yer. Elbirliğiyle, mahalle halkını yanıma alarak, bende önünüzde yürüyerek bu sorunu çözeceğiz. İmar sorunu aslında bütün Maltepe'nin sorunu. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Kentsel gelişim olacak. 

Daha fazla yeşil alan yaratacağız. İnsanların rahat edeceği yaşam alanları yaratacağız. Birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğim. Sizin yanında olacağım. Beni kendi çocuğunuz olarak görmenizi istiyorum. 30 Mart gününe kadar CHP'liyim seçimi aldığımız zaman 31 Mart sabahı oy veren ya da vermeyen herkesin başkanı olacağım. Sayın Başbakan gibi ötekim olmayacak. Herkesi kucaklayacağız. 

Bir tek canlının bile ötekileştirilmesine izin veremem. 

Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Herkesin başımızın üstünde yeri var. Maltepe'de sevginin kazanacağına inanıyorum. Sandığa giderken beş dakika düşünelim beş yıl pişman olmayalım. 

Almanya'da uzun yıllar sivil toplum çalışmalarında yer aldığını ve yöneticilik yaptığını kaydeden Ali Kılıç, "Anadolu hümanizminin, Anadolu erenlerinin bize ışık saçtığı yoldan yürüyerek oradaki kurumlarla kaynaştık. Orada çok sayıda parlamenterimiz bulunuyorsa bu beslendiğimiz Anadolu'daki değerlerden kaynaklanıyor. Farklılıkları bir tarafa bırakıp ortak hikayeler, projeler yaratmak sadece insana mahsustur. Bu özelliğimizi hiçbir zaman göz ardı etmeden hareket etmeliyiz. 

Adlarımız ayrı olabilir ama soyadımız Türkiye. Maltepe'de hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğim." dedi. 


Tünaydın


Geri Dön