29 / 03 / 2024

Ali Kılıç Maltepe'de kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Ali Kılıç Maltepe'de kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Gülsuyu Mahallesi sakinleriyle buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Sizleri kentsel dönüşüm adı altında, modern sürgüne yollayacak bir anlayışı asla ama asla kabul etmeyeceğim” dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Mahalle Buluşmaları” kapsamında Gülsuyu Mahallesi sakinleriyle, İstanbul Sinoplular Derneği Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Kentsel dönüşüm, tapu, imar ve uyuşturucu konu başlıkları başta olmak üzere, altyapı, park,  çevre düzenlemesi ve spor sahalarıyla ilgili sorunların konuşulup tartışıldığı toplantıya Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız ve vatandaşlar katıldı.


“SÖYLENTİLERE İNANMAYIN”

Toplantıdaki konuşmasına, mahallenin kangren olmuş sorunu kentsel dönüşümle ilgili bir bilgilendirme yaparak başlayan Başkan Kılıç, “Gülsuyu-Gülensu mahalleleriyle ilgili planlar üzerinde çalışıyoruz, neredeyse tamamladık. Ufak pürüzler var, onları halledeceğiz. Büyük ihtimalle haziran ayındaki meclis toplantımıza, sizlerin de onayını alarak yetiştirmeye çalışacağız. Kimseyi mağdur etmeden, herkesin payına ne düşüyorsa onu adil bir biçimde vermek istiyoruz. Sağdan soldan duyduğunuz söylentilere asla güvenmeyin. Dereboyundaki alanlarla ilgili de çözüm arayışımız devam ediyor. Bununla beraber bir kentsel dönüşüm ofisi kurduk, buradan en sağlam ve en güncek bilgileri alabilirsiniz” diye konuştu.


“56 SORUNDAN 46’SINI ÇÖZDÜK”

Üç ay önceki toplantıda dile getirilen 56 sorundan 46’sına çözüm bulduklarını, kalan sorunları Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlık ile paylaştıklarını açıklayarak konuşmasına devam eden Kılıç, inşaatına başlanan Gülsuyu Stadı hakkında bilgi vererek, “Gülsuyu’na modern bir spor tesisi kazandırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık ama arazi aynı zamanda Hazine arazisi ve başka kurumları da ilgilendiriyor. Biz üzerimize düşen bölümünü yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, sıcak baktılar. Yine bir başka sorun hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Asfalt konusunda ihalemizi yaptık, en geç mayıs ayının sonuna kadar kademeli olarak sokaklarımızı yenileyeceğiz. Ayrıca sizlerden bir ricam olacak. Önümüz yaz, sivrisineklerle ilgili sorun yaşayacaksınız. Bunları asgariye indirmek için lütfen çöp kutularının kapağını kapatın. Evinize nasıl sahip çıkıyorsanız Maltepe’ye, çevrenize ve sokağınıza da öyle sahip çıkmalısınız. Sadece belediye çalışanlarını eleştirmekle bu iş yürümüyor” şeklinde konuştu.


“BURADA YAŞAYANLAR BURADA KALMALI”

Konuşmasında, uyuşturucu ve kentsel dönüşüm sorununa da değinen Kılıç şöyle konuştu: “Uyuşturucuyla mücadele konusunda tiyatrolar, eğitimler, seminerler gerçekleştirerek halkımızı uyarmaya çalıştık. Aslında uyuşturucu özelde Maltepe’nin olsa da, genelde İstanbul’un sorunudur. Ayrıca bu konuda okul önlerine zabıta birimleri kurarak, çocuklarımızı ve gençlerimiz bu illete karşı korumaya çalışıyoruz. Yine bu konuda çocuklarımızı da korumak adına okullara yönelik ring otobüs seferleri için çalışmalar sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm konusuna gelirsek temel amacımız, burada modern, yaşanabilir, donatı alanları geniş bir mahalle yaratmak. Seçim çalışmamda sizlere iki söz vermiştim. Bunlardan ilki dayatan değil danışan bir belediyecilik, diğeriyse sizlerin imzalamadığı hiçbir projenin altına ben de imza atmayacağım sözleriydi. Birilerinin yaptığı yanlış yönlendirmeler ve algı yönetimlerine güvenmeyin. Sizleri kentsel dönüşüm adı altında modern sürgüne yollayacak bir anlayışı asla ama asla kabul etmeyeceğim. Kentsel dönüşümde temel hedeflerimiz şu: Burada yaşayanlar burada kalmalı.”


“M’EXPO’YA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM”

İsteyen vatandaşların  TOKİ  ile isteyenlerin kendi müteahhitleriyle, isteyenlerinse belediye bünyesinde kurulan inşaat şirketiyle çalışabileceğini de belirten Kılıç, “Benim adım Ali Kılıç, ben sizlerin çocuğuyum. Her ne olursa olsun bu proje, siyasi hayatıma da mal olsa sizlerin yanında olduğumu bilmenizi istiyorum. Başıbüyük’te görüyorsunuz TOKİ ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Ben bu kurumlarla, her kurum ve şahısla, halkımın çıkarları ve iyiliği için her zaman görüştüm ve görüşürüm. Son olarak sizlerden, 25 bin insanımıza iş olanağı sağlayacak olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesine destek vermenizi istiyorum. Maltepe’nin geleceği burada yatıyor” dedi. Kılıç’tan sonra söz alan Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer ise Kılıç’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, bölgede açılan kentsel dönüşüm ofisinin önemli bir eksikliğini kapatacağını belirtti ve herkesi M’Expo’ya destek vermeye çağırdı. 




Geri Dön