20 / 04 / 2024

Ali Kuşçu Uzay Evi açıldı!

Ali Kuşçu Uzay Evi açıldı!

Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Uzay Evi 'nde geleceğin astronotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.



Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi 30 Kasım Pazar günü Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Başkan Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, "Yarının astronotları inşallah buradan çıkacak. Ali Kuşçu Uzay Evi, Eyüp'ümüze ve gençlerimize hayırlı olsun" dedi. 


Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi enerjisini kendisi üreten Yeşil Bina'da Eyüplü çocuklarımıza uzayı, uzay teknolojilerini tanımalarını sağlayacak, ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusunda bilgiler edinebilecekleri bir uzay evi açtık. 7-12 yaş öğrenciler 20 kişilik gruplar halinde burayı gezecek, astronomi eğitimi alacaklar. Ali Kuşçu Osmanlımızın yetiştirdiği nadide, kıymetli bilim adamlarımızdandır. Astronomi ve fizik alanında çok değerli çalışmalar yapmıştır ve ilime, bilime çok büyük emekler sağlamıştır. Öğrenciler yetiştirmiştir. Biz de onun adını verdiğimiz bu merkezi, çocuklarımıza uzayı, fiziği, ilimi modern yöntemlerle etkili ve kalıcı şekilde öğretmek amacıyla kurduk. Osmanlı'da Astronomi dalındaki hizmetlerinden bildiğimiz Ali Kuşçu ismini verdik... Bu tür bilimsel eğitimlerin verileceği yeni merkezleri açmak için çalışmalarımız sürüyor. Ben bugün yağmur ve soğuğa rağmen açılışımıza gelen tüm konuklarımıza, değerli akademisyenlerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." Açılış kurdelesini protokol ve çocuklarla birlikte kesen Başkan Aydın, uzayda yolculuğun yapıldığı eğitim salonunu konuklarla birlikte gezdi. Çocuklar Ali Kuşçu Uzay Evi'ndeki eğitime katılmayı büyük bir heyecanla beklediklerini söylediler. 

Açılışta Ali Kuşçu Uzay Evi'nde oluşturulan mini uzay sergisi de büyük ilgi çekti. Burada verilecek eğitimler ve atölye çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Astronot giysilerini giyen öğrenciler, uzayda yolculuğa çıkma keyfi ve heyecanını yaşadılar.


Son Saat


Geri Dön