19 / 04 / 2024

alibeyköy ali kuşçu uzay evi

alibeyköy ali kuşçu uzay evi

Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Uzay Evi 'nde geleceğin astronotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Alibeyköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde uzlaşmalı görüşmeler devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeleri aktardı.

KİPTAŞ'tan Alibeyköy'e yerinde dönüşüm projesi!

Alibeyköy’deki bir gecekondu alanını dönüştürmeyi hedefleyen KİPTAŞ, arsayı 55 milyon liraya almaya hazırlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ''Yeni yönetimi olarak “Mümkünse yerinde dönüşüm” yöntemini benimsiyoruz'' dedi.

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımı yeniden başladı!

Kentsel dönüşümden, altyapıya, sosyal belediyecilik hizmetlerinden yatırımlara kadar birçok hizmet sunan Mamak Belediyesi, yapımı durdurulan Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin inşaatına yeniden başlandı. 

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin ihalesi Mayıs'ta yapılacak!

Yangında kullanılamaz hale gelen Mamak'taki Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin ihalesi Mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Çalıkuşu'nun yazıldığı ev restore edilecek!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi yeniden inşa edilecek!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dün çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yeniden yapılarak hizmete sunulacağını bildirdi...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bu bölgeleri uçuracak!

Kasım 2016’da başlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılmak için gün sayıyor. Hattın geçeceği bölgelerdeki emlak değerlerinde üç yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 40’a varan değer artışları söz konusu.

Kuğu Gölü Villaları’nda yüzde 18 KDV bizden kampanyası!

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde hayata geçirilen Kuğu Gölü Villaları’nda, “yüzde 18 KDV bizden” kampanyası başlatıldı. Yılbaşına özel başlayan kampanyanın kısa bir süre için geçerli olacak..

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Alişan Alibeyköy'den ev mi aldı?

Ünlü Şarkıcı Alişan'ın Alibeyköy'de ev aldığı iddia edildi. Kurulan dev bir siteden ev aldığı söylenen Alişan'ın evi için 1 milyon TL verdiği konuşuluyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için 100 milyon Euro'luk kaynak!

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım işinin tamamlanması için 100 milyon Euro kaynağa ihitiyaç duydu. İhalesi tamamlanan hat Doğuş İnşaat tarafından yapılıyor.

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Mamak'ta yer alan ve açılışa hazırlanan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni Mamak Kaymakamı Ali Mantı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’le birlikte inceledi.

alibeyköy ali kuşçu uzay evi Haberi

alibeyköy ali kuşçu uzay evi

Eyüp Belediyesi, büyük bir projeyi daha hayata geçirdi. Ali Kuşçu Uzay Evi 30 Kasım Pazar günü Alibeyköy Osmanlı Parkı Yeşil Bina'da açıldı. Başkan Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, "Yarının astronotları inşallah buradan çıkacak. Ali Kuşçu Uzay Evi, Eyüp'ümüze ve gençlerimize hayırlı olsun" dedi. 


Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi enerjisini kendisi üreten Yeşil Bina'da Eyüplü çocuklarımıza uzayı, uzay teknolojilerini tanımalarını sağlayacak, ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusunda bilgiler edinebilecekleri bir uzay evi açtık. 7-12 yaş öğrenciler 20 kişilik gruplar halinde burayı gezecek, astronomi eğitimi alacaklar. Ali Kuşçu Osmanlımızın yetiştirdiği nadide, kıymetli bilim adamlarımızdandır. Astronomi ve fizik alanında çok değerli çalışmalar yapmıştır ve ilime, bilime çok büyük emekler sağlamıştır. Öğrenciler yetiştirmiştir. Biz de onun adını verdiğimiz bu merkezi, çocuklarımıza uzayı, fiziği,...