26 / 04 / 2024

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımı yeniden başladı!

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımı yeniden başladı!

Kentsel dönüşümden, altyapıya, sosyal belediyecilik hizmetlerinden yatırımlara kadar birçok hizmet sunan Mamak Belediyesi, yapımı durdurulan Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin inşaatına yeniden başlandı. 



Kentsel dönüşümden, altyapıya, sosyal belediyecilik hizmetlerinden yatırımlara kadar birçok hizmet sağlayan Mamak Belediyesi bölgede istihdam sağlayan yatırımların yapımının yanı sıra sosyal ve kültürel yatırımlarla da  Ankara  için en çok söz ettiren belediye oluyor. Göreve gelindiği günden bu yana Mamak'ta sayısız hizmete imza atan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 1 yılda yapılan hizmetleri ve projeleri Sabah Ankara'ya anlattı. Köse Mamak'ın gün geçtikçe değer kazandığının ifade etti.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ İMAR ETTİK

Başkan Köse, 64 mahalle ve 670 bin vatandaşa hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını bahsetti. Göreve geldikleri günden bu yana belediye ile halk arasındaki gönül köprülerini imar edip işe başladıklarını duyurdu.

YATIRIM HAMLESİ SÜRECEK

Belediye Başkanlığı adaylık sürecinde vatandaşlara açıkladıkları projeleri bir bir hayata geçirdiklerinden bahseden Köse, bu kapsamda Ekoköy, Kıbrıs Kanyonu, Türk Tarihi Açık Hava Müzesi ve Etnospor Alanı, Akdere Bilim ve Sanat Merkezi, Binicilik ve Okçuluk Tesisi, Ekin Yüzme havuzu gibi projelerine başladıklarını anlattı. 2019 yılı içinde tamamlanan ve hayata geçirilen projelerle ilgili konuşan Başkan Köse, yıl içerisinde altyapıdan, üst yapıya, kültür ve sanat etkinliklerinden çevreye, ağaçlandırmadan sokak hayvanlarına, istihdamdan turizme, spordan ulaşıma kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerinden bahsetti.
Korona ile mücadelede Mamak Belediyesi'nin ünü sınırlara ulaştı.

MAMAK TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK

Herkese katkı sağladıklarından bahseden Başkan Murat Köse, özellikle teknoloji ve sanatı üreten nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Köse, "Geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye katkı sağlamaya, desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz. Mamak'ı bir kültür sanat şehri olmasının yanında bir bilim şehri olarak da konumlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda da Mamaklıları bilim, teknoloji, kültür ve sanatla buluşturuyor, onlarla birlikte, hepimizin ufkunu genişletecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

ALİ KUŞÇU YENİDEN YAPILIYOR

Geçtiğimiz Kasım Ayı'nda çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımına yeniden başlanıyor. Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'ni yeniden inşa ederek, daha güçlü bir şekilde donatarak, öğrenciler, gençler ve Tüm Ankaralıların hizmetine sunacaklarından bahseden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Eğlenceyi ve bilgiyi aynı anda sunan merkezimizi yeniden inşa ederek, daha güçlü bir şekilde donatıyoruz. Vatandaşlarımız hem uzay meraklılarının sorularını cevaplıyor hem de yerinde inceleme fırsatı sunuyor. Sadece Mamak'ta değil Ankara'nın tamamındaki öğrencilerin ücretsiz olarak hizmet alabilecekleri bir mekana dönüşecek" diye konuştu.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne start verildi!


Geri Dön