24 / 04 / 2024

Ali Murat Kızıltaş: Yılı 95 mağazayla kapatacağız!

Ali Murat Kızıltaş: Yılı 95 mağazayla kapatacağız!

İnci Deri’nin patronu Ali Murat Kızıltaş, “Perakende sektöründe yetişmiş eleman krizi var. Birbirimizden eleman çalıyoruz. Biz Urfa’da daha mağazayı açamadan dördüncü müdürü işe almak zorunda kaldık” dedi.




İnci Deri’nin patronu Ali Murat Kızıltaş, alışveriş merkezlerinin sayısı arttıkça kalifiye eleman sorunun da arttığını söyledi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da açılan alışveriş merkezlerinde çalıştıracak eleman bulmakta sıkıntı yaşandığını kaydeden Kızıltaş, “Eleman sorunu bir darboğaz oldu. İstanbul’dan eleman kaydırarak sorunu çözemiyoruz. Hepimiz son dönemde birbirimizden eleman çalıyoruz. Biz Urfa’da mağaza açarken 3 müdür aldık, daha mağaza açılmadan hepsi gitti. Dördüncüyü işe almak zorunda kaldık” diye konuştu.


Eleman çalmanın personel giderlerini de yükselttiğini anlatan Kızıltaş, perakende sektöründeki dernek ve federasyonların eğitime öncelik vermesi, meslek okulları açması gerektiğini vurguladı.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bundan sonra önemli bir açılım olacağını ifade eden Kızıltaş, “Orada insanlar para kazanıyor ve harcayacak yerleri yok. Şimdi ayaklarına gidiyoruz. Ama maalesef bu kez de kalifiye eleman sorunuyla karşılaşıyoruz. İlerde bu sorun daha da büyüyecek” değerlendirmesini yaptı.


Yarısı değişiyor


Eleman sorunun sadece Doğu’da olmadığını hatırlatan Ali Murat Kızıltaş, her markanın kadrolarında ciddi değişimler yaşandığını, elemanların daha iyi para veren yere gittiğini anlattı. Ali Murat Kızıltaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizde eleman kaybı en düşük oranlarda ama yine de var. Mağazaları geziyorum ve her seferinde kadroların yarısının değişmiş olduğunu görüyorum. Sektörde çalışanların çoğu ilkokul mesuzunu. İşe kariyer değil geçiş süreci olarak bakıyorlar. O yüzden meslek liseleri çok önemli. Biz bir ara lise mezunu olmayanları almayalım dedik ama baktık eleman bulamıyoruz, vazgeçtik. Kaldı ki biz yetiştirdiğimiz elemanları kaybediyoruz. Mağazalarımızda eğitime çok önem veriyoruz. Aynı dili konuşan, müşteriye aynı hizmeti sunan personeli yaratmaya çalışıyoruz. Koçluktan makyaja kadar personelimize her türlü eğitimi veriyoruz. Bir nevi sektöre eleman yetiştiriyoruz.”


Yılı 95 mağazayla kapatacak


Bu yıl satışların Gezi olaylarının yaşandığı Haziran hariç beklentilerinin üzerinde gittiğini belirten Ali Murat Kızıltaş, “Yüzde 30 artıyla gidiyoruz. Yılı 1.3 milyon adet satış, 95 mağaza, 140 milyon lira ciroyla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.



Vatan


Geri Dön