26 / 04 / 2024

Aliağa Belediyesi Düğün Salonu Projesi tamamlanıyor!

Aliağa Belediyesi Düğün Salonu Projesi tamamlanıyor!

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, büyük bir nüfusun yaşadığı Yeni Mahalle'de yapılan proje ile düğün salonunun yanı sıra belediye hizmet birimlerinin de bulunacağını belirtti...



İzmir'in Aliağa ilçesinin en büyük mahallesi olan Yeni Mahallede yapımı süren Aliağa Belediyesi Düğün Salonu Projesi'nde sona yaklaşıldı. Temeli 17 Nisan'da  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle atılan Proje tamamlanma aşamasına geldi. İnşaat çalışmaları biten tesiste son düzenlemeler yapılıyor.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, büyük bir nüfusun yaşadığı Yeni Mahalle'de yapılan proje ile düğün salonunun yanı sıra belediye hizmet birimlerinin de bulunacağını açıkladı. Bakan Oğuz, "Tüm projelerimizi, söz verdiğim gibi zamanından önce bitiriyoruz. Kentimize uzun yıllar hizmet verecek bu tesisler hayırlı olsun" dedi.

2 bin metrekarelik kapalı alanda bin kişiye hizmet verecek olan yaşam merkezi, sadece içinde yer alacak sosyal birimleriyle değil, görselliğiyle de daha şimdiden Yeni Mahalle'ye renk getirdi. Kısa bir sürede tamamlanma aşamasına gelen projenin dış cephe boyaması tamamlandı. İç ve dış cephede inşaat çalışmaları biten projenin son aşamasında çatı olukları yapılacak. Mahallenin yeni eğlence merkezi olacak Düğün Salonu çeşitli güvenlik önlemleri ile korunacak. Şimdi ise; otomatik kontrol sistemli kapıların takılması ve elektrik bağlantı işlemleri bekleniyor.

Projenin inşaat çalışmalarını her aşamada yerinde inceleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Aliağa'nın kapalı Düğün Salonu ihtiyacını karşılayacak projemiz en kısa sürede tamamlanacak Burası, Sadece Düğün Salonu olmayacak. Belediye hizmet birimlerimiz ile burada hizmet vererek, belediyeyi vatandaşımızın ayağına getireceğiz" dedi.

Başkan Oğuz, kent merkezinde yapımı süren Çok Amaçlı Sosyal Kompleks inşaatının tamamlandığını anımsatarak, "Aliağamızın bu projelere ihtiyacı vardı. Aliağa'da hiç kapalı düğün salonumuz yoktu. Şimdi iki düğün salonumuz birden hizmete girecek. Tüm projelerimizi, söz verdiğim gibi zamanından önce bitiriyoruz. Kentimize uzun yıllar hizmet verecek bu tesisler hayırlı olsun" dedi.
İçerisinde Nikah Salonu, Fotoğraf Stüdyosu, Gelin Odası, Sanatçı orkestra hazırlık odası ve Kafeteryaya sahip olacak tesiste Belediye'nin bazı hizmet birimleri de faaliyet gösterecek. 2 bin m.2 kapalı, 7 bin m2 açık olmak üzere 9 bin m2'lik alan üzerine kurulacak olan tesis çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş açık alanları ile de mutluğun yeni adresi olacak.


Hürses

Geri Dön