19 / 04 / 2024

Aliağa Belediyesi'nin camii projesine tarihe saygı ödülü geldi!

Aliağa Belediyesi'nin camii projesine tarihe saygı ödülü geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürel mirasa saygı gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik etmek amacıyla “Tarihe Saygı -Yerel Koruma Ödülleri”nde Camii Restorasyon projesiyle Aliağa Belediyesine anlamlı bir ödül geldi...



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nin “Esaslı Onarım” kategorisi ödülü Camii Restorasyon projesiyle Aliağa Belediyesi’ne geldi. Aliağa Belediyesi’ne Ödülü Kasım ayında yapılacak törenle verilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Camii restorasyonuyla ödül kazanmalarının çok anlamlı olduğunu belirterek, “İbadet, insan için ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Kentimizin merkezindeki en önemli, tarihi ibadethaneyi restore ederek hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz için çok mutluyum” dedi.


MERKEZ CAMİİ RESTORASYON PROJESİNE,  “ÖZGÜN İŞLEVİN KORUNDUĞU ESASLI ONARIM ÖDÜLÜ GELDİ

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentin en eski tarihi yapısı olan Merkez Camii’yi restorasyon projesiyle aslına uygun restore etti. 1928 yılından bu yana Camii olarak kullanılan ve tadilat gördüğü 1932 yılından tam 80 yıl sonra aslına uygun restore edilen yapının Restorasyonla görkemi ortaya çıkarken, Camii’nin yeni görünümü hem camii cemaatini hem de Aliağa halkını memnun etti. Camii, korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olduğundan, restorasyon titizlikle yapıldı. Restorasyon sonrası Kentin simgesine dönüşen tarihi yapı, görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.


ALİAĞA’DA CAMİİ RESTORASYONUNA ÖDÜL

Tarihe Saygı Ödülleri Jürisinin yaptığı değerlendirmeye göre Aliağa Belediyesi tarafından aslına sadık kalınarak restore edilen kentin en eski tarihi yapısı olan Merkez Camii Restorasyon Projesi, ‘Tarihe Saygı Ödülleri’nde “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım Ödülü’ne layık görüldü. Seçim komitesi tarafından belirlenen 16 başvuru ödül kazandı.


BAŞKAN OĞUZ:” KENT KÜLTÜRÜNE VE TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK”

Aliağa’nın en eski tarihi yapısı olan Merkez Camii’ yi yeniden kente kazandırmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Restorasyon Projemizle Aliağa’nın en eski tarihi yapısı olan Camimizi yeniden kente kazandırdık. Tarihe saygı Komitesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu projemizle kent kültürüne, manevi ve tarihi değerlerimize sahip çıktık. Restorasyon çalışmaları sırasında bizlere destek veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.



Geri Dön