18 / 04 / 2024

Aliağa OSB istihdamını 60 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor!

Aliağa OSB istihdamını 60 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin, hedefi ihracatını 10 milyar dolara istihdamını 60 bin kişiye çıkarmak. Haluk Tezcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.



Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden olan ve tamamlanan alt yapısı ile son dönemde yatırımcıların ilgi odağı olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin, (ALOSBİ) hedefi ihracatını 10 milyar dolara istihdamını 60 bin kişiye çıkarmak. Kısa süre önce Haluk Tezcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. 


Son olarak geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile Ege Bal Fabrikası’nın açılışının gerçekleştiği ALOSBİ’nin dünyanın en modern altyapısına sahip bir OSB olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, “ALOSBİ, ideal bir yatırım ortamı olmakta birlikte bölgenin geleceği için de doğru bir adres” dedi.


Sadece  İzmir  ve Ege’nin değil, Türkiye’nin gözbebeği bir organize sanayi bölgesinde olmanın avantajlarını yaşadıklarını kaydeden Tezcan, “Lider, ekonomik, modern, çözüm odaklı, dinamik, planlı yapılanma ile dünya ile bütünleşik, üretken ve yeşil bir endüstri kenti olan Aliağa OSB, geleceğe ve insana yatırım yapan projeleriyle de öne çıkıyor. Sanayi üretimi, teknoloji üretimi, bilgi üretimi, nitelikli işgücü üretimi, kaliteli, hizmet ve ürün üretimini hedefleyen bir üretim merkezi olmakla gurur duyuyoruz. Sanayi parselleri ile ticaret merkezi, teknik hizmet alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları, teknopark ve eğitim tesislerinin bütünleştiği bir endüstri kentiyiz. Bölgede tüm yatırımlar tamamlandığında 10 milyar dolar ihracat, 60 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 


ALOSBİ’nin hammaddeye ve pazara yakınlığı, lojistik avantajları ile yatırım için en uygun bölge olduğuna işaret eden Tezcan, şöyle konuştu: “Çevreyolu Çandarlı’ya kadar uzatılıyor. Aynı şekilde İZBAN, Devlet Demir Yolları da buraya geliyor. İzmir-İstanbul Otoyolu’ndan Aliağa’ya bağlantı yapılıyor. Öte yandan Aliağa ürettim üssü haline geldi. Türkiye’deki demir-çeliğin yüzde 58’i burada üretiliyor. Petkim ve Tüpraş gibi iki dev kurum burada. Bölgemizde 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alan, 450 bin adet ağaç olacak. Bütün bu avantajlarımızla yatırımcılarımızı bölgemize bekliyoruz.”



Dünya


Geri Dön