18 / 04 / 2024

Murat Kurum 60 bin kişiye konut müjdesini canlı yayında verdi! Teslim edileceği tarihi açıkladı

Murat Kurum 60 bin kişiye konut müjdesini canlı yayında verdi! Teslim edileceği tarihi açıkladı

İstanbul Fikirtepe'de yaşanan konut sorununun çözümünde son aşamaya gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 60 bin kişiyi ilgilendiren konut müjdesini CNN Türk ekranlarından duyurdu. İşte bakanın canlı yayında yaptığı açıklama...



Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 19 yapı adasında toplam 11 bin bağımsız bölüm üretilecek, alanının yüzde 55'i donatı alanından oluşacak. Fikirtepe'ye 11 cami alanı, 8 eğitim tesisi, 1 sağlık tesisi, 1 spor tesis alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaklaşık 120 bin metrekarelik park alanı yapılacak.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenmeye başlanan ancak yaşanan sorunlar nedeniyle "kördüğüm" haline gelen Fikirtepe Projesi'ni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının devralmasıyla 55 hektar alanda büyük dönüşüm başlatıldı. 

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili düğümün nasıl çözüldüğünü anlattı.

Murat Kurum 60 bin kişiye konut müjdesini canlı yayında verdi! Teslim edileceği tarihi açıkladı

"2023 YILI İTİBARIYLA TESLİMATLARI YAPACAĞIZ"

"1983 yılından daha eski... Çok güzel bir konumda Fikirtepe. 15 bin konut ve 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir mesele" diyen Bakan Kurum, ihalelerin yapıldığını belirterek "2023 yılı itibariyle inşallah teslimlerini yapacağız" müjdesini verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön