24 / 04 / 2024

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İşbaşına geldiği dönemdeki haline “Eminönü Alibeyköy hattının doğru bir ihalesi ve müteahhiti var” sözleriyle gönderme yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "“Projedeki birçok eksiği aslında imalat aşamasındayken devraldık. Sonra çözerek gittik. İki kilometre civarında bir bölümü söktük. Yeniden kazık çaktık. Şu an çalışan bölümü yeniden yaptık. Mesela buradaki Unkapanı kavşağının projesi çözülmemiş. Altından trenin nasıl geçeceği çözülmemiş. Bunları projelendirdik" diyerek imalatını yaptıklarını dile getirdi. 

"Eminönü - Alibeyköy hattı bizden önce ihale edilmiş falan ama işin neredeyse büyük bir kısmını biz yaptık" şeklinde konuşan İmamoğlu, şu anda yerin altında 80 metre yüksekliğinde kazıklar çakarak bir nevi viyadük yaptıklarını, zor bir iş olduğunu ancak az kaldığını belirtti. 

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023 te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz!  

ÇALIŞMALAR 2023 YILINDA BİTECEK 

2023'te çalışmaları tamamlayarak hattın geri kalan kesimini hizmete açmayı planladıklarına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili olarak “Sadece tramvayımız çalışmıyor, aynı zamanda viyadüğü yaptık. Öte yandan İSKİ'nin bütün geçişlerini yaptık. Yine İSKİ'nin bu bölgenin atık suyunun Yenikapı'ya aktarması için de bir tünel çalışmamızı yaptık” ifadelerini kullandı. 

Çalışmaların tamamlanması ile birlikte İstanbul’un çok güzel bir alana kavuşacağını da müjdeleyen Ekrem İmamoğlu, "Şu an İETT otobüslerinin olduğu Eminönü Meydanı, belki de İstanbul'un en güzel meydanlarından birine dönüşecek. Hem meydan, hem öndeki o farklı işgaller ortadan kalkacak. Burası pırıl pırıl bir yeşil alana dönüşecek" dedi ve yeni bir düzenleme ile çok çağdaş bir görünüme kavuşacağını aktardı. 

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?


Geri Dön