27 / 04 / 2024

Alikahya stadının çalışmaları hızlandı!

Alikahya stadının çalışmaları hızlandı!

Alikahya'da yapımına devam edilen yeni stadın çalışmaları hızlanmaya başladı. İlk kazması mart ayında vurulan stadın inşaatı, her geçen gün yükselmeye devam ediyor Alikahya'da mart ayında hafriyat çalışmalarına başlanan stat inşaatı hızla yükseliyor.



TOKİ tarafından Alikahya'da yapılan yeni stat çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. 118 dönüm arazi üzerine yapımına devam edilen stadın 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Proje 100 milyon TL'ye mal olacak. 


TOKİ ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan projede yaklaşık 300 kişi çalışıyor. Yeni stad tamamlandığında 33 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacak.

 

TT ARENA DAN TEFERRUATLI 


TOKİ ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan stat, bitirilmesi durumunda Galatasaray'ın stadı TT Arena'dan daha teferruatlı olacak. Aynı anda 33 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olacak stadyum, modern yapısıyla Kocaeli'de spor faaliyetlerine hizmet edecek. 


ŞEHİR MERKEZİNE UZAK


 1976 yılından bu yana Kocaelispor'a ev sahipliği yapan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi, TOKİ'ye devredilmişti. TOKİ, İsmetpaşa Stadı'nı yıkıp, yerine yeni bir alışveriş merkezi ya da konut projesi yapacak. 


Stadın şehir merkezinden oldukça uzak olması da hala tartışma konusu olan sorunlardan biri olarak yeri korumaya devam ediyor. 


Kocaeli Manşet 


Geri Dön