16 / 04 / 2024

Alinur Aktaş: İmar alfabenin A’sı gibidir!

Alinur Aktaş: İmar alfabenin A’sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” şeklinde konuştu.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun iş programına rağmen her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye ve sorunları ilk ağızdan dinliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, beraberindeki Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte Mehmet Akif Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Aktaş, bölgedeki imar sorununun çözümü noktasında çalışmalara başladıklarını belirtti.

İmar sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülemeyeceğini söyleyen Başkan Aktaş, “Mehmet Akif Mahallemizin en önemli sorunu imar konusu. Bu konunun çözülmesi lazım. Bu konuyu Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza açtık. Bursa’da imar problemi olan 30-35 civarında mahallemiz var. Mehmet Akif Mahallemiz de bu mahallelerden bir tanesi. Girişimlerimizi başlattık. İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Rakamların 1’i gibidir. Eğer imar problemini çözerseniz, her şey hallolur” şeklinde konuştu.

Değişimi birlikte göreceğiz

Mehmet Akif Mahallesine yönelik yapılacak çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Aktaş, “Mahalle giriş çıkış yolları düzenlenecek. Çevre yolunda dönel kavşaklar olacak. Yeni adliye binasından tutun, Acemler’e kadar dönüş güzergahlarımız olacak. Aynı zamanda şerit genişletmeler olacak. Kısa vadede mahalle giriş noktasında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Alt geçit ayağının değiştirilmesi gerekiyor. Çalışmalar yapıldıkça birkaç yıl içinde buradaki değişim ve dönüşümü hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Asıl olan hizmet

Konuşmasında makamların gelip geçici olduğunu da söyleyen Başkan Aktaş, “Asıl olan şehrimize ne kadar değer katıyoruz, ne kadar ayrıcalık sağlayabiliyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Bu gemiyi bu limana sağ salim yanaştırmak bizim en büyük duamızdır. Önemli olan bizim buraya hizmetlerimizin gelmesi. Sizin yarınınız bugünlerden daha güzel oluyorsa biz demek ki doğru yoldayız diyeceğiz” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise Mehmet Akif Mahallesi’nin imar sorunu ile alakalı çalışmaları Ankara’ya taşıdıklarını ve bu sorunların çözümü adına başkentte konunun takipçisi olacağını belirtti.

 


Geri Dön