26 / 04 / 2024

Alinur Aktaş, Karadere köprü inşaatını inceledi!

Alinur Aktaş, Karadere köprü inşaatını inceledi!

Alnur Aktaş " Bugünde encümen üyesi arkadaşlarımızla beraber çalışmaları yerinde incelemeye geldik Büyükşehir uygulamasından sonra burası Yenice, Akhisar, İnegöl arasında yoğun sirkülasyonun olduğu yer " dedi




Başkan Alnur Aktaş geçen kasım ayında Karadere Köprüsünün temelini attıklarını hatırlatarak, "Bugünde encümen üyesi arkadaşlarımızla beraber çalışmaları yerinde incelemeye geldik Büyükşehir uygulamasından sonra burası Yenice, Akhisar, İnegöl arasında yoğun sirkülasyonun olduğu yer. Ulaşımla alakalı ciddi sıkıntılar var. Biz de yapılacak çalışma ile köprülü kavşaktan Akhisar'a doğru Karadere üzerine kutu tipi betonarme menfez Be yol geçişi sağlayacaktık Burada Babasultan barajının salınan sulan ve beraberinde yağışlar dolayısıyla oluşacak debi de hesaplanarak, Devlet Su IşJerfnin onayı doğrultusunda bir çalışma ortaya çıkarıldı. Aslında bu Devlet Su Işleri'nin yapması gereken bir çalışma. 

Fakat İnegöl için bir ihtiyaçtı. Özellikle buradaki insanlanmız çok rahatsızdı. Biz, şunu da yapabilirdik; Mart 2014 seçimlerini bekleyelim, Büyükşehir'in zaten sorumluluk alanına girecek Nihayetinde bununla alakalı 31 Temmuz 2013 tarihinde bir ihale gerçekleştirilmişti. Eylül ayı sonu itibariyle de yer teslimi yapıldı. Ve 1 milyon 332 bin TL bedelle bu köprü inşaat şimdi hayat buluyor. Nasip ohjrsa da 2014 Ocak sonunda da çalışmayı bitirmiş olacağız. Çalışmamızın bu kısmında 116 metrelik kısmın altyapı geçişi yapılmış olacak. İnşallah daha sonra da ikinci kısmı ihale edilecek" dedi. 

Gerek Yenice tarafından gelenler, gerek İnegöl tarafından gelenlerin direk TOKİ'ye ulaşacağını anlatan Aktaş, TOKİ'den gelen otobüslerimiz de Akhisar içerisine uğramadan ayn bir hat olarak çalışacak. DSİ bin yıllık debiyi hesaplamış. 

Gerçekten idealin çok çok üzerinde bir eser ortaya çıkacak Vakti zamanında derme çatma yapılan köprülerle kıyaslandığında ne kadar mükemmel, ne kadar orijinal bir iş yapıldığını görmüş olduk Şu anda çalışmalar yüzde 50'lerde. Muhtemelen Ocak 2014 ayı sonu itibariyle bitirmiş olacağız" şeklinde konuştu. 


Son An


Geri Dön