18 / 04 / 2024

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

İnşaat firmaları da artık sadece konuttan oluşan projeler üretmek yerine her türlü sosyal tesisi içinde barındıran projeler üretiyor. Sizin için alışveriş merkezi olan konut projelerini derledik. İşte o haber...



Tüketicilerin her tür ihtiyacını karşılamak üzere birden fazla satıcının bulunduğu yapılara alışveriş merkezi deniyor. Alışveriş merkezleri içerisinde giyimden mobilyaya, marketten restoranlara, eğlence alanlarından teknoloji marketlerine kadar her sektörden mağaza bulunduruyor.

 

İstanbul'da yaşam değiştikçe  ve buna bağlı olarak alışkanlıklar da değişiyor . İnsanlar artık yoğun bir iş gününün sonunda evine geldiğinde tüm ihtiyaçlarını bir noktadan karşılamak istiyor.

 

İnşaat firmaları da artık sadece konuttan oluşan projeler üretmek yerine her türlü sosyal tesisi içinde barındıran projeler üretiyor.  Zengin sosyal olanakları da projelerine ekleyerek hayatımızı kolaylaştırmayı hedefleyen inşaat yatırımcıları, dünyaca ünlü markaları ayağımıza getiriyor. İşte alışveriş merkezi olan konut projeleri.. 

1. Emaar Square

Emaar Square projesi konut ve avm konseptiyle Üsküdar Libadiye bölgesinde inşa edildi. Toplam 1.000 daireye yer verilen Emaar Square Evleri'nde stüdyo dairelerden 5+1 dairelere kadar farklı daire seçeneklerine yer veriliyor.
 

Dünyanın en büyük kapalı akvaryumuna sahip Discovery Center, 15 salonlu, 2 bin 400 koltuk kapasiteli multipleks sinema, buz pisti ve daha pek çok sosyal aktivite imkanlarıni içinde barındıran Emaar Square, her yaş gurubuna hitap eden eğlence alanları ile dikkat çekiyor. 

 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

2. Akasya Acıbadem 

Acıbadem’de hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesi, SAF G.Y.O imzası taşıyor.  Akasya Acıbadem'de 255 mağaza , 199 teraslı rezidans, 198 home-ofis, 35 ticari ofis ve 24 adet penthouse daire bulunuyor. 

 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

3. Mall of İstanbul 

Mall of İstanbul Rezidans projesi  Torunlar GYO  imzasıyla İstanbul İkitelli'de inşa edildi. Proje 1.114 daire, ofis ve AVM'den meydana geliyor. Projede, dört mevsim kar neşini yaşayabileceğiniz snowpark, görkemli ağaçları, havuzları ve sarmaşıklarıyla doğa parkı, gökyüzünü ve doğayı özel bir optik projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonlarla incele imkanı veren bilim müzesi yer alıyor. 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

4.Venezia Mega Outlet

İtalyan mimarisinin yansıtıldığı Venezia Mega Outlet projesi İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi. 1950 daireden oluşan Venezia Mega Outlet projesi 180 mağazalı AVM'de yer alıyor.

 

TEM Otoyolu’nun hemen yanında, Eski Edirne Asfaltı üzerinde, Habipler-Topkapı tramvay hattının yanı başında konumlandırılan Viaport Venezia projesinde yürüyüş yolları ve sokak aralarında genişliği 8-12 metre olan su kanalları yer alıyor.

 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

5. Metropol İstanbul 

İstanbul'un Anadolu yakasında Ataşehir'de yer alan Metropol İstanbul projesi  Varyap ve GAP İnşaat ortaklığında inşa edildi. 1,500 adet bağımsız birimin yer aldığı Metropol İstanbul 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler mevcut. 

 

Metropol İstanbul projesi rezidans, home ofis, ve ana kule olmak üzere toplam 3 kule ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden birini de içinde barındırıyor. 

 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!
 

6. Koru Florya

İstanbul Florya'daki Koru Florya projesi, 298 adet konut ile alışveriş merkezinden oluşuyor. 2 katlı AVM'de prestijli markalar, eğlence alanları, sinema salonları, ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz kafe ve restoranlar yer alıyor.

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

7. Batışehir

Ege Yapı tarafından Emlak Konut güvencesiyle inşa edilen Batışehir projesi 3 bin 226 daire, otel, ofis ve AVM'den oluşuyor. Bağcılar'da yükselen Batışehir projesi boyunca uzanan oldukça hareketli bir meydana sahip. 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

8. Maslak 1453 

Ağaoğlu İnşaat imzası taşıyan ve Maslak’ta hayata geçirilen Maslak 1453 projesinde 1453 metre uzunluğunda bir alışveriş caddesi yer alıyor.  Cadde boyunca mağazalar, özel butikler, yiyecek-içecek mekanları, sanat galerileri, caddenin başında ve sonunda bulunan 2 ayrı alışveriş merkezinde dünyaca ünlü markalar yer alıyor. Tüm projede ev ve ofis ulaşımının alışveriş ve ziyaretçi trafiğiyle çakışmayacak şekilde tasarlandığı projede, trafiğe hiç takılmadan alışveriş yapma imkanı sunuluyor.

 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

9. Zorlu Center 

Zorlu Gayrimenkul tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Zorlu Center, Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu projesi olarak öne çıkıyor. “Beşi bir yerde” olarak lanse edilen projede, AVM, iş merkezi, otel, rezidans ve kültür merkezinden oluşuyor.  

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

10. Rings İstanbul

Selin Yapı tarafından Sancektape’de hayata geçirilen Rings İstanbul projesinde bin 500 konutun yanı sıra Rings AVM, Rings Clup ve Bilfen Koleji yer alıyor. 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

11. Bosphorus City

Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, Sinpaş GYO tarafından Küçükçekmece’de inşa edildi. Eğlence, sağlık, spor, alışveriş ve residence hizmetleriyle kapılarını açan Bosphorus City, Küçükçekmece’nin önemli alışveriş merkezlerinden biri. 
 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

12. Akbatı Residence

Akiş Gayrimenkul tarafından Esenyurt Esenkent’te hayata geçirilen Akbatı Residence, 4 kat üzerinde 200’e yakın mağazasıyla hizmet veriyor. Proje, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. 
 

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

13. Sarphan Finanspark 

Sarp Grup tarafından finansın merkezi Ataşehir’de inşa edilen Sarphan Finanspark projesi, ofis, rezidans, otel ve AVM’den oluşuyor. Sarphan Finanspark AVM’de 53 dükkan ve mağaza bulunuyor. Mağazaları, kafe ve restoranları ile her ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz AVM, projenin girişinde yer alıyor. 
 

 Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

14.Vadi İstanbul

Vadi İstanbul, Türkiye’nin en kapsamlı konut projesi olarak dikkat çekiyor. 35 bin kişinin yaşayacağı Vadi İstanbul içerisinde 55 bin metrekarelik AVM, 850 metre uzunluğa sahip alışveriş caddesi, 28 bin metrekare alana sahip cadde mağazaları, 240 bin metrekarelik ofis alanı ve 48 bin metrekarelik 4 ve 5 yıldızlı otel bulunuyor. Projenin dikkat çeken özellikleri arasında metrodan AVM’nin içine giden Havaray olması.  

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

15.Ritim İstanbul 

İstanbul Maltepe'de hayata geçirilen Al Mazaya  Ritim İstanbul  projesi konut, ofis ve AVM alanlarından meydana geliyor. Toplam 863 daire, 146 mağaza, 50 home ofis ve 11 ofisten meydana gelen Ritim İstanbul yüzde 70’ini kapsayan yeşil alanlarıyla ferah bir yaşam alanı sunuluyor.

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

16. Skyland İstanbul 

Eroğlu Gayrimenkul  tarafından hayata geçirilen Skyland İstanbul  projesi 830 daire, 504 ofis, 300 odalı otel ve AVM alanından meydana geliyor. Proje İstanbul Seyrantepe'de inşa ediliyor. 

 Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

17. Piazza

Rönesans Gayrimenkul imzasıyla İstanbul Maltepe'de hayata geçirilen Piazza Residence projesinde 230 dairelik konut bloğu, toplam 34 bin metrekare kiralanabilir alanı olan ofis bloğu ve açık meydan katlarının bulunduğu bir alışveriş merkezine yer veriliyor.  

 

Direkt metro bağlantısı ile ulaşım yönünden avantaj sağlayan Piazza projesi konum olarak, metro bağlantısıyla Atatürk Havaalanı’na 51 dk, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 24 dk, Kadıköy’e 12 dk, ve sahil yoluna 3 km mesafede inşa ediliyor.

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

18.  Trump Towers 

İstanbul Şişli'de hayata geçirilen Trump Towers  39 ve 37 katlı 2 adet kuleden ve 62.350 metrekarelik alışveriş merkezinden oluşuyor. Rezidans sahiplerinin kullanımı için rezidans kulesinin 4. katında tasarlanmış olan 'Lounge' ise 300 metrekarelik alan içerisinde kütüphanesi, barı, şömineli oturma bölümü, business center'ı, çocuk oyun alanlan ve toplantı salonları ile hizmet veriyor.


Alışveriş merkezi olan konut projeleri!

19. Ntepe

Toplam 450 konuttan oluşan Ntepe projesinde 7 bin 350 metrekarelik bir alışveriş merkezi de bulunuyor. 28 dükkandan oluşan bu AVM’de dükkanlar 20 ile 2 bin 243 metrekare arasında değişiyor.

Alışveriş merkezi olan konut projeleri!


Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 
 


Geri Dön