25 / 04 / 2024

Alkoçlar iki yeni otel için kolları sıvadı!

Alkoçlar iki yeni otel için kolları sıvadı!

Türkiye'nin ilk kış otelinin sahibi olan Alkoçlar Grubu, günümüzde bünyesinde toplam yatak kapasitesi 4 bine ulaşan altı otel bulunmasına karşın, hala ağırlıklı olarak Uludağ'daki tesisleriyle biliniyor.



Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu'nun öğrendiğine göre, Uludağ Alkoçlar Otel çok fazla öne çıkmasına karşın, grubun cirosunda yüzde 2 gibi küçük bir paya sahip. Mevcut algılarını değiştirmek isteyen şirket yönetimi, önümüzdeki dönemde ekonomi ve turizm yazarlarıyla daha sık buluşmaya karar verdi.


Grubun bazı bilinmezleri var. Örneğin, Bulgaristan göçmeni olan Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar'ın 90'lı yıllarda vefat eden babası Enver'in anısına Bulgaristan'da alıp, kısa süre önce devrettiği bir oteli olduğu pek bilinmez. Alkoçlar, kısa süre öncesine kadar, doğduğu Filibe'ye yakın Bulgaristan'ın ünlü kayak merkezi Pamporovo'da Alkoçlar Grand Murgavets adıyla bir oteli işletti. Ayrıca Ender Alkoçlar'ın atletizm, kayak ve ralli şampiyonlukları da fazla bilinmiyor.


Öğrendiğimize göre, Ender Alkoçlar 2017'de 60 milyon TL'yi aşan yatırımla biri Kemer diğeri Bodrum'da olmak üzere iki oteli daha hizmete açmak için kolları sıvamış. Söz konusu iki otel hizmete girdiğinde en az 600 kişinin daha istihdam edileceği belirtiliyor. Böylece yeni tesislerle birlikte çalışan sayısı 2 bini aşacak. Bu arada çalışanları eğitmek için grup bünyesinde Alkoçlar Akademi adıyla bir birim de oluşturulmuş. Anladığımız kadarıyla bugüne kadar daha çok magazin haberleriyle gündeme gelen Alkoçlar, artık yatırımla anılmak istiyor.


PARA


Geri Dön