27 / 04 / 2024

Alkut Kızılcahamam'a turizm yatırımı yapacak!

Alkut Kızılcahamam'a turizm yatırımı yapacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi'nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerine başladı.



Adı geçen şirketler grubunun Ankara'da kurduğu  Ankara  Urumçi Tarım A.Ş ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar'ın himayelerinde düzenlenen protokol imza töreni Ankara Valiliği toplantı salonunda gerçekleşti.


50 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yaklaşık 2 yıldır yürütülen yatırım tanıtım çalışmaları neticesinde planlanan yatırım, Ankara'ya sağlık ve turizm alanında ilk etapta yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.


ŞİFALI BİTKİLER TARLASI

Kızılcahamam'da termal sağlık turizminin Uygur ve Çin uzmanlığını içeren tamamlayıcı tıp uygulamaları ile birleştirilecek olan projede alanında yetişmiş Uygur ve Çin doktorları geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle tedavi yapacaklar. Ayrıca Uygurlu yatırımcılar Kızılcahamam'a maliyeti 100 milyon doları aşan en yeni teknolojilerle donatılmış Uygur ilaç fabrikasını kurmayı planlıyor. Yatırımcılar ilaçların ham madde sorunu çözmek için şifalı bitkiler tarlalarını oluşturacaklarını da ifade ettiler.


Yeni Şafak 


Geri Dön