27 / 04 / 2024

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK), 2023 yılı için Alman ekonomisinin hareketsiz kalacağını ve yüksek enflasyon beklentisini dile getirdi. DIHK'nın açıklamaları, Almanya'nın ekonomik büyüme potansiyelindeki sınırlamaları ve küresel ekonomik belirsizlikleri yansıtıyor.



Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK)'nın ekonomik öngörüsüne göre Almanya'da bu yıl kapsamında yüksek enflasyon olacak. Ekonomide de sıfır büyüme beklendiğini dile getiren DIHK, 21 Alman şirketinin katılımıyla bir anket yaptı ve sonuçlarını yayınladı. Almanya ekonomisine dair önemli bilgileri içeren bu anketin sonuçları hakkında detaylar haberimizde...

Alman Ekonomisinde hiçbir değişiklik yok! Bu yıl da aynı olacak!

21 Alman şirketin katılımındaki anketin sonuçları DIHK tarafından değerlendirildi

Ankete katılan Alman şirketlerin yüzde 34'ü iş durumlarını olumlu olarak karşıladı. Katılımcılardan yüzde 51'i ise işlerinden tatmin olduklarını bildirdi. Şirketlerin yüzde 15'i ise iş durumlarını olumsuz olarak değerlendirdi. Hatta bu ankete katılım sağlayan şirketlerden dörtte biri önümüzdeki bir yılın içinde ekonominin daha da kötüleşebileceğini söyledi.

Bu olumsuz ön görülerin nedenleri arasında nitelikli işçi kıtlığı ve yüksek enflasyon yer aldı. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) verilerine göre, bu yıl enflasyon oranının Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) %2 hedefinin oldukça üzerinde, %6 seviyesinde olması bekleniyor.


Geri Dön