29 / 03 / 2024

Almanların ünlü otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu satın alıyor!

Almanların ünlü otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu satın alıyor!

Dünya çapında 118 otele sahip Almanların ünlü ve tarihi otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu Grubu 700 milyon Euro'ya satın alacak. Huazhu, 2025'e kadar grubun otel sayısını 250’ye cirosunu ise bir milyar Euro'nun üzerine çıkarmayı hedefliyor…



1930'da Albert Steigenberger tarafından kurulan ve ilk otelini Bonn’da açan Steinberger otel zincirini Shanghai merkezi Huazhu Grubu satın alacağını açıkladı. Grubun Ren nehri üzerinde ve Bonn kentinin güneyindeki ilk oteli, İkinci Dünya Savaşı’ndan 1999'a değin Federal Almanya’nın resmi konukevi olarak hizmet verdi. Britanya Kraliçesi, Japon İmparatoru ve Amerikan başkanları gibi çok sayıda ünlü ismi ağırlayan otel, aynı zamanda Şansölye Adenauer’un İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki müzakerelerine de ev sahipliği yaptı.
 
Steinberger zincirinin de dahil olduğu Deutsche Hospitality Grubu bünyesinde 19 ülkede, Intercity, Maxx veya Jaz markalarıyla hizmet veren 118 oteli mevcut. Grubu 700 milyon Euro'ya satın alan Shanghai merkezli Huazhu Grubu, dünya çapında 500 bin odaya sahip ve toplam 5 bin 100 oteli işletiyor. Nasdaq’a da kote olan Huazhu, oda sayısı itibarıyla dünyanın dokuzuncu büyük otel işletmecisi konumunda bulunuyor. Otellerinin büyük bir bölümü Çin’de olan Huazhu Grubu, Fransız Accor iş birliği ile Ibis, Novotel ve Mercure gibi markaları işletiyor.

 

Almanların ünlü otel zinciri Steinberger’i Çinli Huazhu satın alıyor! 


Otel sayısını 250’ye çıkaracak


 
Huazhu’nun kurucusu Qi Ji, yaptığı açıklamada, “Bu efsanevi marka neredeyse 90 yıllık bir geleneğe sahip ve dünyanın her yanından gelen konuklarına gelenek ile modernin mükemmel bir bileşimini sunuyor” diye konuştu. Ji açıklamasında Steinberger’in konseptinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını ve 2025 yılına kadar otel sayısını 250’ye ciroyu da bir milyar Euro’ya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 1930 yılında Albert Steigenberger tarafından kurulan Almanya merkezli şirket, 2009 yılında Mısırlı turizm şirketi Travco Group’un satın alınmış ismi de 2016’da Deutsche Hospitality olarak değiştirildi.


Geri Dön