27 / 04 / 2024

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!



TÜRK İÇİN ALMANYA’DA ÇALIŞMA FIRSATI DOĞDU!

Almanya havalimanlarındaki personel sıkıntısını gidermek için Türk işçi alımına onay çıktı. Başvuran kişilerin güvenlik kontrolleri yapılacak, pasaportların ve diğer belgelerin de tam olması isteniyor.

Personel seçiminde en büyük öncelik Almanca dilbilgisi olmaktadır. O yüzden Almanca eksiği olanların hızlı bir şekilde A2 seviyesinde Almanca öğrenmeleri gerekmektedir. Diğer önemli detayları da CNN TÜRK'e konuşan Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayça Mezde anlattı.

ALMANYA'YA İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar aracılığıyla iletim sağlanıyor. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik olmaktadır. Başvurular olumlu bir şekilde ilerlerse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor.

KAÇ KİŞİ İŞE ALINACAK?

Almanya’daki iş başvurusunun neticesinde kaç kişinin işe alınacağı da merak konusu oldu. 7 bin ile 8 bin kişilik bir işçi açığı bulunmaktadır. Türkiye'den şimdilik 2000 kişi isteniyor.

MÜLAKAT NASIL YAPILMAKTADIR?

İşe giriş sürecinin nasıl ilerlediğine dair bilgi şöyle verilmektedir;  Sürecin şu an için çok hızlı olarak ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı bir şekilde ilerliyor.

MAAŞ NE KADAR?

Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi alanlarda ihtiyaçlar bulunmaktadır. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 euro 25 cent."

HANGİ İŞLERE PERSONEL ALINACAK?

Türk işçi alımı için öncelik Türkiye’de havalimanında çalışan ve bu konuda mesleki deneyimi olan kişilere verilecek. Bu alanlara hemen personel alınacaktır. Özellikle, havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olanlar işe hemen alınacak.

Ev fiyatlarını düşürecek hamle genişletildi! İsteyen ev isteyen iş yeri sahibi olabilecek!

TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? İşte konut fiyatlarına dair detaylar!

Altını olanlar yaşadı! Fiyatlarda patlama meydana gelecek! İşte detaylar!


Geri Dön