24 / 04 / 2024

Almanya'da 650 bin evsiz var!

Almanya'da 650 bin evsiz var!

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin tahminlerine göre, Almanya’daki evsizlerin sayısı büyük oranda arttı...



‘Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin (BAGW) verilerine göre Almanya’daki evsizlerin sayısı arttı. Dernek Genel Müdürü Werena Rosenke Berlin’de yaptığı açıklamada, eldeki son rakamlara göre 2016’dan 2017 başına kadar yüzde 15 ila 20’lik bir artışın söz konusu olduğunu belirtti. Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Rosenke, bunun sonucunda 2017 yılı içinde tahminen yaklaşık 650 bin kişinin evsiz olduğunu söyledi.

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği'nin tahminlerine göre, 650 bin evsizden yaklaşık 22 binini çocuklar ve reşit olmayan gençler oluşturuyor. 48 bin kişi ise tam zamanlı olarak sokaklarda yaşıyor. Bu rakamlar bu konudaki verilerin yeterli olmaması nedeniyle Almanya’daki evsiz mültecileri içermiyor. Birlik evsiz sayısındaki artışın başlıca nedenleri olarak, ödenebilir düzeyde kiralara sahip ev sayısının azalması, sosyal konut sayısının gerilemesi ve belli gruplarda yoksulluğun giderek pekişmesini gösterdi.

UYGUN FİYATLI KONUT EKSİK

Özellikle düşük gelirliler ve devlet yardımıyla geçinenlerin ödeyebileceği konutların azlığına dikkati çeken birlik, “Yılda en az 80 bin sosyal konut ile 100 bin düşük kiralı konuta ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. Birlik, federal yönetimin sosyal konutlar için teşviki de görünür şekilde artırması gerektiğine dikkati çekti. Ayrıca belediyelerin ise ‘konut kayıplarının önüne geçmek için çalışan bir sistem’ oluşturmaları gerektiği ifade etti. 

Sosyal yardım ve evsizlere yardım kuruluşları uzun süreden beri evsizlerin sayısına dair federal düzeyde güvenilir rakamlar olmamasını eleştiriyor. Söz konusu kuruluşlar bu bilgi eksikliğinin soruna etkili bir çözümün önünde engel teşkil ettiğini vurguluyor. Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, haziran ayında ‘kısa süre içinde evsizlere dair federal düzeyde bir rapor’ için bir çalışma taslağı oluşturulacağını duyurmuştu.

İngiltere'de evsizlerin sayısı artıyor: Her gün 36 kişi evsiz kalıyor!
 


Geri Dön