26 / 04 / 2024

Almanya’da AVM zinciri KaDeWe davayı kazandı, dükkanlar açılıyor!

Almanya’da AVM zinciri KaDeWe davayı kazandı, dükkanlar açılıyor!

Almanya'nın ünlü AVM zincirleri arasında yer alan KaDeWe'yi işleten Avusturyalı şirket devlete dava açarak AVM'lerin hizmete açılmasını sağladı.



Almanya’nın başkenti Berlin'in sembolleri arasında yer alan Avrupa'nın ikinci büyük alışveriş merkezi KaDeWe, corona virüsü kısıtlamalarına karşı Almanya devletine açtığı davayı kazandı.

MAHKEME: ALEYHE KULLANILAMAZ

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Berlin'in sembolleri arasında yer alan KaDeWe'yi işleten Avusturyalı Signa Holding, Berlin Eyalet Mahkemesi'ne ‘alışveriş merkezlerine corona kısıtlaması’ kararını taşıdı. AVM'de 800 metrekareye kadar olan iş yerlerinin açılmasına izin verilmişti.

Mahkeme kararında alışveriş merkezinin tek bir ‘işyeri değil’, onlarca farklı büyüklükteki bağımsız iş yerlerinden meydana geldiği hükme bağlandı. Böylece, alışveriş merkezleri içindeki tüm dükkanların açılması için de onay çıktı. Mahkeme konuyla ilgili olarak “800 metrekarelik yerlerin açılması kararı, alışveriş merkezinin içinde bulunan iş yerleri için olumsuz sonuç doğuramaz” kararını verdi.

Verilen bu kararla, Almanya'da dev alışveriş merkezlerinin açılmasının önünde de engel kalmadı. Salı günü KaDeWe'nin açılması planlanıyor. Bunu Almanya'daki diğer alışveriş merkezleri de izleyecek.

KAPİTALİZMİN SEMBOLÜYDÜ


1907 yapımı olan Berlin’deki tarihi KaDeWe binası, özellikle ikinci dünya savaşından sonra Berlinlilerin temel ihtiyaçlarını satın aldıkları yer haline gelmişti. Doğu Almanya ayrılınca da, kapitalist batının sosyalist Doğu'yu kıskandırma, ‘Bakın bizde istediğiniz her şeyi satın alabiliyorsunuz’ imajı veren sembolü olmuştu.

60 bin metrekarelik alışveriş alanı ile bir dev olan KaDeWe’de, lüks mallar satıyor ve oldukça da pahalı. Buna rağmen alan her gün tıklım tıklım doluyor. AVM'de ayakta kahve içecek yer bile zor bulunuyor.

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!


Geri Dön