19 / 04 / 2024

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...



Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları yapılan canlı yayında karşı karşıya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile Yeşiller Partisi'nin başbakan adayı ve partinin Eş Başkanı Annalena Baerbock, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD ve İkinci Televizyon Kanalı ZDF tarafından yapılan ortak yayında, gelecekteki hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı.

Almanya da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

- Artan kira ücretleri konuşuldu

Scholz ve Baerbock, kira ücretlerinin artırılmasını engellemek amacıyla  bir limitin koyulmasını talep ederken, Armin Laschet, kira ücretlerinin çok fazla artmaması amacıyla bazı belirli düzenlemelere sahip olduklarını kaydetti.

Laschet, kiralar için bir limitin koyulması yerine daha fazla bina inşa edilmesi gerektiğini belirterek, bunun için de şirketlerin konut inşa etme konusunda teşvik edilmesini ve konuyla ilgili bürokrasinin azaltılmasını talep etti.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!


Geri Dön