20 / 04 / 2024

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Havalimanlarında personel sıkıntısı bulunan Almanya'nın Türkiye'den geçici olarak işçi getirme planı başarılı olamadı. İşte detaylar…



Alman hükümeti, havalimanları işletmecilerinden gelen istek ve öneri ile gelişen personel sıkıntısı sebebi ile Türkiye'den geçici olarak eleman getirilmesine olumlu bakmıştı. Çalışma Ajansı, Türkiye'den havalimanı personeli getirilmesine özel şekilde izin verildiğini ve Almanya’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine yapılan her başvuru için ayrı onay almak zorunda olmadıklarının ve geçici çalışma izninin verilebileceğinin bildirildiğini bildirdi.

Bir ajans yetkilisi, 2 bin havalimanı çalışanının geçici olarak gelmesinin düşünüldüğünü, bu özel planın en geç 6 Kasım'da sona ereceğini duyurdu. Karar Alman havalimanları işletmecilerinde sevince sebep olurken, Türkiye’den pek çok vatandaş da gözünü Almanya’ya çevirdi.

Fakat tüm bu planlananlar beklenildiği sonucu vermedi…

VOA Türkçe’nin yaptığı aktarmasına göre, bu planın yaşama geçirilmesinde sorunlar var. Alınan bilgilere ışığında, nüfusu en yoğun eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya’daki Düsseldorf ve Köln havalimanlarının görevlileri, Türkiye’den işçi getirme isteklerinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Almanya da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti


Geri Dön