24 / 04 / 2024

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.



Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması beklenenden daha hızlı gelişme gösteriyor. Sözcü Gazetesi'nden Ali Güven'in haberine göre; partiler, 12 sayfalık bir protokolde anlamaya vardı. Şimdilik yalnızca mali konulara ilişkin anlaşmanın görüşülmesi kaldı.

Almanya, Kanada gibi “Puan sistemi” ile eğitimli, nitelikli ve uzman göçmen alınması için kapıları açacak. İhtiyaca göre hızlı vize ve vatandaşlık imkanı sunacak. 

Almanya da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı. SPD'nin sol kanadı tarafından istenilen “Kira artışının kısıtlanması” kabul edilmedi. Servet vergisi, emlak vergisi yükselişleri de rafa kalktı. Asgari ücret yükseliyor, emekli kasasına ek destek sağlanıyor. 

LİBERALLER: STATÜKO DEMİŞTİ

SPD'nin diğer iki partinin ana taleplerini genelde onayladığı görülürken, özellikle Liberallerin (FDP), statükonun devamı yönündeki kararlılığının etkili olduğu belirtiliyor.

Seçim akşamından beri aynı görüşte olan Liberal parti, toplumun derinden etkilenmesine neden olacak büyük değişimlere engel oldu

Üç partinin üzerinde anlaşmaya vardığı konular ise şunlar oldu: 

EK VERGİLER, SERVET VERGİSİ: SPD lideri ve başbakan adayı Olaf Scholz, “Varlıklara ek vergi konulmayacak. Gelir, kurumlar ya da alım satım vergileri artırılmayacak” açıklamasında bulundu. İklim konusunda, “gereksiz, çevreye zarar veren veya eski teknolojilere sübvansiyonların” kaldırılmasına ilişkin anlaşma yapıldı.

Berlin'deki konutlar kamulaştırma referandumu sonrası ne olacak?


Geri Dön