24 / 04 / 2024

Almanyalı Türk müteşebbisler Avrupa’nın en donanımlı okullarından birini açıyor!

Almanyalı Türk müteşebbisler Avrupa’nın en donanımlı okullarından birini açıyor!

Eğitim kalitesi ile öğrenci ve velileri memnun bırakan sayılı okullar arasında yer alan Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okullarından birine kavuşuyor. Türk müteşebbislerin yaptırdığı okulun yüzde 80’i tamamlanmış durumda...




Eğitim kalitesi ile öğrenci ve velileri memnun bırakan sayılı okullar arasında yer alan Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okullarından birine kavuşuyor. Türk müteşebbislerin yaptırdığı okulun yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Sınavla öğrenci alan okulda kayıtlar başladı. Devlet tarafından tanındığı için ücretsiz eğitim veren okul, yabancı dil öğretmede de iddialı. Okulda dil öğrenenler uluslararası üniversiteler için sertifika alıyor.


Türk müteşebbislerin Köln’de kurduğu Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okul binalarından birine kavuşuyor. Okulun İdari Müdürü Genç Osman Esen, yeni bina inşaatının geldiği aşama ve yeni kayıt dönemini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Buna göre yeni bina tamamlanınca Avrupa’nın en yüksek okul standardında olacak. Gazetecilere bir üniversite kampüsünü andıran ve açık hava tiyatrosu olarak da kullanılacak avlusundan başlayarak binayı gezdiren Esen şu bilgileri verdi: "Okul 11 bin metre karelik alana sahip. İki katlı spor salonu, mini sineması, yemekhanesi, öğrenme ve bilgisayar odaları, kendi iç bahçesi olan donanımlı bir kütüphanesi olacak. Çift giriş ve avluya sahip bina özel fırınlanmış, güneş ve yağmura göre değişik renk alan özel bir taşla kaplı." Kullanılmaya başlanan sınıfları da gezdiren Esen şöyle konuştu: “Alttan ısıtmalı sınıfların klima ve havalandırma sistemi var. Yazı tahtaları ise son model. Normal tahta ile akıllı tahta bir arada. Bilgisayar ekranı görevi de görüyor. İnternet, projeksiyon, hoparlör bağlantıları var. Öğretmen yazdığı şeyi kaydedip, sonraki ders aynı yerden devam edebiliyor. Sadece bunun değeri 5 bin 100 Euro.” Yüzde 80’i tamamlanan 730 öğrenci kapasiteli yeni bina haziran ayında tamamlanacak, temmuz ayında ise açılışı yapılacak.


KAYITLAR BAŞLADI, SINAV 22 ŞUBAT’TA


2014-2015 öğretim yılı kayıtları ise başlamış durumda. Gymasium’a 52, Realschule’yede yine 52 öğrenci alacak okulun sınıflarında 18 ila 24 öğrenci ders görecek. Başvuru fazla olduğu için okul sınavla öğrenci alıyor.22 Şubat’ta sınav yapılacak okulda okuyacak öğrenciler, devlet tarafından tanınmış olduğu için diğer özel okullarda olduğu gibi ücret ödemeyecek. Sadece öğleden sonra verilen eğitim hizmeti için 190 Euro alınıyor ve başarılı öğrencilerde yüzde yüze varan indirimler söz konusu.Tüm gün eğitim veren okul, öğrencilere üç çeşit öğle yemeği veriyor ve her öğrencinin öğretmenler eşliğinde günlük bir saat etüt dersi görme ve anlamadığı konuları öğrenme imkanı var. 


23-25 milyon Euro’ya mal olacak okul binasının yüzde 20’sini bağışlarla, diğerini krediyle temin etmeye çalıştıklarını bildiren Esen, ebedilik hayır yapmak isteyenlerin 1 metrekare için 500, kendi adına sınıf yaptırmak isteyenlerin ise 30 bin Euro ile kampanyaya katıldığını söyledi.


ULUSLARARI ÜNİVERSİTELER İÇİN LİSAN SERTİFİKALARI VERİYOR


İngilizce, Fransızca, Türkçe, İspanyolca öğretilen okulda öğrencilerin uluslararası üniversitelerde okuyabilmeleri için sertifika sistemi de uygulanıyor.Okul birçok projede yer alıyor. Abitur’a hazırlayan ‘Abitur için formunda’ ve üst sınıfların alt sınıflara yardımcı olduğu projelerin yanı sıra veli seminerleri ve diğer aktiviteler, okulu aynı zamanda bir aile havasına büründürüyor.


BU OKUL İÇİN KÖLN’E TAŞINDIK


Üst üste ödüller alan okul için en büyük ödül ise öğrenci ve velilerin takdiri. Veliler, öğrencilerin okul ve öğretmenlerini ne kadar sevdiğini anlatıyor. Veli Yasemin Akıncı bu okul için Wesseling’den, Suude Yurdakul Düsseldorf’tan Köln’e taşındıklarını söylüyor. "Kızlarım Köln’e istemeyerek gelmişti ama bir hafta sürmeden okullarını sevdiler. Güzel ahlak kazandıran projeler yapılıyor.” diyen Yurdakul yeni bina konusunda da kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Zeynep Meral ise, “Çocuk okulunu çok seviyor. Alınan ödüller de onu motive ediyor.” dedi.



Bugün


Geri Dön