16 / 04 / 2024

almanyada türklerin kurduğu okul

almanyada türklerin kurduğu okul

Eğitim kalitesi ile öğrenci ve velileri memnun bırakan sayılı okullar arasında yer alan Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okullarından birine kavuşuyor. Türk müteşebbislerin yaptırdığı okulun yüzde 80’i tamamlanmış durumda...

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Ünlü milyarder Jeff Bezos Amazon'u kurduğu evi 2,3 milyon dolara satışa çıkardı!

Ünlü milyarder Jeff Bezos'un Amazon'u kurduğu ev 2,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Söz konusu ev 1998 yılında 182 bin dolara, 2005 yılında 375 bin dolara 2009 yılında 620 bin dolara ve en son 2019 yılında da 1,53 milyon dolara satılmıştı. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

SSK, Bağkur, 4C, EYT'lilere bankalar keseyi açtı! Resmen havalara uçacaksınız 9.200 TL geri ödemesiz para verecek!

EYT'lilerin oyuna dahil olması bankaların promosyon kampanyalarını ateşledi. SSK, Bağkur, 4C, EYT'liler bankalar keseyi açtı! Resmen havalara uçacaksınız 9.200 TL geri ödemesiz para verecek!..Banka banka emekli promosyonları...

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.

almanyada türklerin kurduğu okul Haberi

almanyada türklerin kurduğu okul


Eğitim kalitesi ile öğrenci ve velileri memnun bırakan sayılı okullar arasında yer alan Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okullarından birine kavuşuyor. Türk müteşebbislerin yaptırdığı okulun yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Sınavla öğrenci alan okulda kayıtlar başladı. Devlet tarafından tanındığı için ücretsiz eğitim veren okul, yabancı dil öğretmede de iddialı. Okulda dil öğrenenler uluslararası üniversiteler için sertifika alıyor.


Türk müteşebbislerin Köln’de kurduğu Gymnasium&RealschuleDialog, Avrupa’nın en donanımlı okul binalarından birine kavuşuyor. Okulun İdari Müdürü Genç Osman Esen, yeni bina inşaatının geldiği aşama ve yeni kayıt dönemini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Buna göre yeni bina tamamlanınca Avrupa’nın en yüksek okul standardında olacak. Gazetecilere bir üniversite kampüsünü andıran ve açık hava tiyatrosu olarak da kullanılacak avlusundan başlayarak binayı gezdiren Esen şu bilgileri verdi: "Okul 11 bin...