26 / 04 / 2024

Alsancak eski Şark Sanayi Fabrikası satışa çıktı!

Alsancak eski Şark Sanayi Fabrikası satışa çıktı!

Alsancak İşçiler Caddesi’ndeki eski Şark Sanayi Fabrikası alanı satışa çıktı. Eti Maden İşletmeleri, 2 bin 676 metrekare büyüklüğündeki alanı muhammen bedeli 4 milyon 700 bin TL’den 14 Eylül pazartesi günü Ankara’da yapılacak ihaleyle satılacak




Alsancak Umurbey Mahallesi İşçiler Caddesi’ndeki eski Şark Sanayi Fabrikası alanı satışa çıktı. Eti Maden İşletmeleri, 2 bin 676 metrekare büyüklüğündeki alanı muhammen bedeli 4 milyon 700 bin TL’den bugün Ankara’da yapılacak ihaleyle satacak.


Eti Maden İşletmeleri, İzmir'in ekonomi tarihinde yeri olan, kente bir dönem elektrik de sağlanan 1924 yılında kurulan Şark Sanayi Fabrikası alanını ve içindeki depoyu satışa çıkardı. Yeni Kent Merkezi İmar Planı kapsamı içinde olan, çevresinde tescilli duvar ve çeşmesi bulunan toplam 2 bin 676 metrekare bugün Ankara'da Genel Müdürlük binasında ihaleyle satılacak. Arazinin turizm, ticaret ve kültür amaçlı binaların yapımına olanak veren emsal 3,5 imar hakkı bulunuyor. Arazi içinde su deposu ve fabrika döneminden kalma bazı eski binalar yeralıyor. Fabrikayı çevreleyen duvar ve duvara gömülü çeşme tescilli yapı olarak korunuyor. Geçici teminatı 150 bin TL olan ihalede bugün satış olmaması halinde ihale 16-18 Eylül tarihlerinde tekrarlanacak.



Yeni Asır


Geri Dön