18 / 04 / 2024

Alsancak Stadı 18 ayda tamamlanacak!

Alsancak Stadı 18 ayda tamamlanacak!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Alsancak stadı hakkında bilgi verdi. Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor.



İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statları için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Eğer her şey yolunda giderse, 2018-19 sezonunda 3 yeni stat hizmete girmiş olacak" müjdesini verdi. Karşıyaka Stadı'nın Danıştay'dan çıkacak kararı beklediğini, Göztepe Stadı'nın ihalesinin 2017 Nisan'da yapılmasının planladığını dile getiren Erten, Alsancak projesi hakkında bilgi verdi. Alsancak'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağını belirten Erten şöyle konuştu: "Ankara'daki toplantıda yeni stadın tamamen kapatılmasını istedik.


Ayrıca stadın önüne tek katlı dükkanlar yapılacak. Biz bunun, hem rüzgar perdesi olması, hem de Alsancak Stadı Müzesi gibi birimlerinden oluşturulması için 3 katlı olmasını talep ettik. İki tribünlü 15 bin kişilik, UEFA standartlarında bir stat olacak. Kale arkası tribünü alan yetersizliğinden yapılamayacak."


İhalesi Ocak'ta yapılacak


Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz. Altınordu'nun Torbalı Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi, Menemen Belediyesi, Ulukent sahasını stat yapmak için Büyüşehir'den tahsis istiyor. Buca'ya spor salonu, Tire'ye yüzme havuzu için de çalışmalar sürüyor" dedi.


Altınordu ve Altay istiyor


Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin yapılmasından 18 ay sonra tamamlanacağı açıklanırken, Altay'ın yanı sıra Altınordu'nun da tesisten faydalanmak için girişimler yaptığı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle Altay yönetimiyle görüştüğü, ancak Altınordu'nun da talebinin de olmasından dolayı önümüzdeki günlerde iki kulüp yetkilileriyle yeni stadın kullanımı veya tahsisi için yeniden masaya oturabileceği belirtildi.


Yeni Asır 



Geri Dön