27 / 04 / 2024

Altan Elmas: Ev alacaklar elini çabuk tutsun!  

Altan Elmas: Ev alacaklar elini çabuk tutsun!  

Konut stoklarının azalmasıyla ev fiyatlarının artacağını söyleyen Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas el almayı düşünen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi. 



Konut kredisi faizlerinin düşüsüyle kredi ile konut almak daha ulaşılabilir hale geldi. Yüksek faizlerden dolayı konut alma talebini erteleyen vatandaş yeni fazi oranlarıyla kredilere olumlu bakıyor. 

CNN Türk'te yer alan habere göre, Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut stokları azaldıkça ev fiyatlarının artacağını söylerek ev almak isteyenler için bu dönemin fırsat olduğunu söyledi. İnşaat maliyetleri fiyatlarının şu an eldeki stoklara eklemendiğini söyleyen Elmas şöyle konuştu:

"Son iki yılda konut piyasasında bir stok oluşmuştu. Ruhsatlar alınıyor inşaatlar yapılıyor. Konut stoklarında bir fazlalık oluşmuştu ve bu fazlalıkta konut fiyatlarının düşmesine sebebiyet verdi.Firmalar kampanyalar ve indirimler yaptı. Satışlarda sıkıntı yaşanınca dolasıyla yeni ruhsat ve yeni inşaat başlangıçlarında da büyük bir düşüş oldu. Verilere baktığımızda 2019 yılının altı ayındaki rakamlara göre yeni inşaat yok denecek kadar az.Tüm Türkiye'de sadece 120 bin konut ruhsat almış. Bu rakam geçen 360 bindi önceki sene 680 bindi. Yeni inşaat başlamadığı için, şuan eldeki konutlar kıymetli hale gelecek. Önümüzdeki altı ay içinde yeni konut yapılmayacak. Firmalar eldeki konutlarını satacaklar. Kredi faizlerinin düşmesiyle konut çok alınabilir hale geldi.Faizler yüksek olduğu için konut alma talebini erteleyenler için şuan bir fırsat dönemi. Eldeki konutlar değerlenecek." Konut stokları azaldıkça fiyatların aratacağını belirten Elmas şu ifadeleri kullandı: "Şuan elde eski inşaat maliyetleriyle üretilen konutlar var, artan inşaat maliyetleri bu konutlara yansıtılmadı. Dolasıyla yeni üretilen konutların fiyatları daha yüksek olacak. Yeni konutlar yüzde 35 daha fazla olacak. Stoklar azaldıkça fiyatlar artacaklar."

 

Konut satış adedi faiz indirimiyle 1 milyonu aşacak!

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Müteahhitler: Ev alacaklar elini çabuk tutsun! 


Geri Dön