26 / 04 / 2024

Ev alacaklar ellerini çabuk tutmalı!

Ev alacaklar ellerini çabuk tutmalı!

İnşaat sektörünün tescilleri konut alacaklar ellerini çabuk tutması konusunda uyardı, sektörün satış kaynaklı 5 aylık kayıplarını telafi etmesi için 2016'ya zamla gireceğini belirtti.



Müteahhit ve uzmanlardan konut almak isteyen vatandaşlara acele edin çağrısı geldi. Sektörün temsilcileri 5 aylık süreç boyunca doların önlenemez yüksel işi, kredi faizlerinin artışıyla satışların düşmesi sonrasında konut fiyatlarında yeni yıla zamla girileceğinin altını çizdi. 


SEKTÖRÜMÜZ FARKLI 

Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Nata Holding İcra Kurulu Üyesi Süleyman Sayın, "Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan kişi sayısı normal günlerden fazla olur" dedi. 


YÜZDE 10 ZAM 

Sayın, konut satışlarında artış yaşandığını gözlediklerini kaydederek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Satış ofislerimize gelen ziyaretçilerimizi incelediğimizde de anlıyoruz ki, özellikle yatırım yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış var. Bizde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ancak 2016 yılının başında yüzde onluk bir artış yapmayı da planlıyoruz"


Güneş 


Geri Dön