28 / 03 / 2024

Ev alacaklar ellerini çabuk tutsun!

Ev alacaklar ellerini çabuk tutsun!

Sektörün ihtiyacı olan desteklerin peş peşe gelmeye başladığını dile getiren Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, bu desteklerin konut stoğunu kısmen eriteceğini dile getirdi. Üçüncü "Şimdi konut almanın tam zamanı, ev alacaklar ellerini çabuk tutsun" dedi.



Gayrimenkul sektörünün beklediği ve ihtiyacı olan desteklerin başladığını dile getiren Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, inşaat sektörünün ivme kazanması ve piyasaların hareketlenmesi için herkesin elini taşın altına koymasının sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Şenol Üçüncü, kendilerinin de kampanyalardan daha önce benzer bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Üçüncü “KDV ve tapu harcı indiriminin ardından yüzde 1,25 – 1,35 bandında olan konut kredi faizinin 0.98’e kadar çekilmesi tam da beklenen bir hareket oldu. Tüm bu destek hamlelerinden sonra gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri bir araya geldi ve kampanya kararı aldı. Dernek üyesi şirketler peşin ve kredili alımda yüzde 20 indirim yapılacağı açıklandı. 15 Haziran’a kadar geçerli olacak kampanyada toplumun orta kesiminin ev sahibi olma şansı artmış oldu” dedi. 

Şenol Üçüncü, İstanbul Pendik’te hayata geçirdikleri ‘Edonia Garden’ projesinde kampanya öncesinde yüzde 20 indirime gittiklerini de söyledi. Üçüncü “Edonia Garden projemizden daire almak isteyenler için yüzde 20 indirim ve 0,98 faiz oranı bulunuyor. Şu anda daire sahibi olmanın tam zamanı, bu fırsat bir daha gelmeyebilir. Yatırım ya da oturum amaçlı ev almak isteyenlere ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.


Geri Dön