28 / 03 / 2024

Altan Elmas'tan evi ucuzlatmak için tavan fiyat önerisi!

Altan Elmas'tan evi ucuzlatmak için tavan fiyat önerisi!

Böyle giderse hep zengine konut yapacağız diyen Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas, ucuz konut için 'tavan fiyat önerdi. Elmas, İhale mekanizması yerine devlet şartlı tahsis yapabilir...



"Böyle giderse hep zengine konut yapacağız" diyen Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas, ucuz konut için 'tavan fiyat önerdi. Elmas, "İhale mekanizması yerine devlet şartlı tahsis yapabilir. Mesela metrekaresi 1.750 liranın üzerinde olmama ve 3 yılda bitirme şartı konulabilir" dedi.


İstanbul başta olmak üzere konut satışlarının 2013 içinde yıllık 1 milyon seviyesine dayanmasına rağmen, orta ve düşük gelire sahip vatandaşın ev sahibi olamaması markalı konut projesi geliştiricilerini de rahatsız etti. 


Aylık 1500 lira maaş alan orta ve alt gelir grubuna sahip insanların çoğunun gerçekleştirilen yeni konut projelerinden ev alamadığına dikkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Aldıkları aylık paranın da 500-700 lirası kiraya gidiyor. 

Birilerinin yatırım amaçlı 3'üncü evini alması yerine, bizler daha konut alamayan kitleleri konut alabilir hale getirmek zorundayız. Aksi halde biz hep üst kesime konut üreten müteahhitler olarak kalacağız" dedi. 


BU SİSTEM FİYATI YÜKSELTİYOR' Devletin ürettiği arsalarda hasılat paylaşımına çıktığını anlatan Elmas, ancak müteahhitlerin burada girdiği rekabetin hasılat bedelini yükselttiğini, bunun da karşılanabilinmesi için konut bedelinin de yukarı çıktığını söyledi. Bu durumun kendilerini otomatik olarak bir üst kesimlere hitap eden projeler yapmak zorunda bıraktığını anlatan Altan Elmas, "Ancak bunun önüne geçebilmek için ihale mekanizması yerine devlet şartlı tahsis yapabilir. 


Mesela metrekaresi 1.750 liradan satmamak şartıyla tavan fiyat getirip, bir de 3 yıl içerisinde üretilip teslim edilmek şartını getirebilir. 

Arsa sadece bir altyapı bedeli alınarak, arazi geliştirebilir. Sadece geliştirici müteahhitlerde altyapı ücreti tahsil edilir. 

Müracaat edene belli kriterler konularak, arsa tahsisi yapılabilir' diye konuştu. 


AXIS İSTANBUL'DA ÖNTALEP ALIYOR Altan Elmas, Hayat Holding ile ortak hayata geçirecekleri Axis istanbul'da ofis ve AVM'yi bir arada satışa sunmadan önce öntalep toplamaya ba^ladıleUıaaiilnvlerii Tarihi Yarımada'ya 127 bin metrekarelik lüks ofis ve AVM Konutun yanı sıra ofis ve AVM gibi ticari gayrimenkuller projelerinin de yapımını üstlendiklerini anlatan Altan Elmas, Tarihi Yarımada'da Anıt Mezar'ın karşısında Hayat Holding ile birlikte Axis istanbul projesinin yapımına başlayacaklarını söyledi. Axis İstanbul için ön talep toplamaya başladıklarını kaydeden Elmas, "Genişlikleri 80 ile 300 metrekare arasında bulunan A+ sınıfı ofisler olacak. 127 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projeyi 2015 sonunda bitireceğiz" dedi. 


Elmas, projede Demirkapı ile Bayrampaşa metro istasyonunu birbirine bağlayacaklarını ifade etti. 

ra'da sahte Sur Yapı! Elmas, yaptıkları projelerin yurtdışında da bilinirliklerini artırdığını söyleyerek, "Ancak Rusya'da Sur Yapı kurulduğunu duyduk. 

Markamızı kullanarak bir yere gelmek istiyorlar. 

Bunlara karşı önlemimizi alacağız" dedi. 

'Otoparksız dönüşüm neye yarar?' Kentsel dönüşümü 'Türkiye'nin önemli bir meselesi' olarak tanımlayan Altan Elmas, yer sahiplerinin buna karşı anlayışının değiştiğini ifade etti. Elmas, Gaziosmanpaşa'daki 40 dönümlük arazide dönüşüm için Belediye ile bir anlaşma imzaladıklarını, gelecek yılın bahar aylarında burada çalışmalara başlayacaklarını anlattı, istanbul'daki birçok yerleşimde otopark ihtiyacı bulunduğunu, ancak apartman bazında yapılan yenilemelerle bunun hayata geçirilemeyeceğini anlatan Altan Elmas, "Otopark sorunu çözülmeden yeni inşaatlar yapılıyor. Bunları ada haline getiremesek de 2 bin metrekarelik alanda birleştirilmesi gerekiyor. 

Böyle devam ettiği müddetçe otopark ve yeşil alan sorunu çözülmemiş olacak" dedi. 



Habertürk Gazetesi 


Geri Dön