29 / 03 / 2024

Alternatif turizm ve tarıma 20 milyon liralık mali destek!

Alternatif turizm ve tarıma 20 milyon liralık mali destek!

3 yıldır yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağlayan BAKA, bu yıl da iş dünyasına 20 milyon lira hibe verecek..



Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), alternatif turizm, tarım ve firmalarda yenilikçilik getiren projeler için 20 milyon liralık mali destek sağlayacak. 

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklarını, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini kaydetti. 

Bu yıl 3 konu başlığı altında firmalara hibe vereceklerini anlatan Engin, "Birincisi alternatif turizmi geliştirme mali destek programı. Bu programda kıyı turizmi dışında kalan bölgelerde, Antalya, Burdur ve İsparta'da, özellikle Toroslar'da turizm hareketliliğini arttırmak için yatırımcıya destek sağlayacağız" dedi. Turizmi 12 aya yayma, çeşitlendirme düşünceleri bulunduğunu dile getiren Engin, tek yönlü turizmin ilerde tıkanmalara yol açacağını düşündüklerini, bu nedenle turizmi çeşitlendirmek amacıyla alternatif projelere destek sağlayacaklarını ifade etti. 

Firmalara 500 bin liraya kadar destek sağlanabilecek İkinci çalışmalarının Antalya'da tarıma dayalı sanayinin desteklenmesi mali destek programı olduğunu bildiren Engin, "İsparta ve Burdurma bu konuda destek çağrısı yapmayacağız. Çünkü buralarda tarıma dayalı sanayi yok. 

Üçüncüsü ise firmalarda Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçilik getiren projeler. Bu programda mesela fabrikalar rekabet gücünü, ihracat gücünü artırmak amacıyla ilave yatırım yapmak istiyor fakat bütçesi yeterli değil. Biz bu firmalara 500 bin liraya kadar destek sağlayabileceğiz" diye konuştu. 

Firmalara yapılan mali desteklerle son 3 yıİ içinde bin 500 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Engin, bu yılki hibe programıyla da yaklaşık 500 kişiye daha iş imkanı oluşacağını söyledi. 

Engin, BAKA'nın mali destek programlarını anlatmak için Antalya, Burdur ve İsparta'da iş dünyası ile toplantılar yapacaklarını belirtti. Destek pFOgramlarından faydalanmak isteyen yatırımcıların 20 Mart'a kadar gerek Antalya ve Burdur'daki BAKA ofislerine, gerekse Isparta'daki BAKA Genel Sekreterliğine başvurabileceklerini anlatan Engin, başvuruların 2 ay içinde değerlendirilerek sonuçlandırılacağını, destek verilecek firmalara hakedişlerinin işler bittikçe verileceğini sözlerine ekledi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön